01/26/13 05:31
(http://socialevo.net/)

Foursquare за iOS вече дава избор – Apple Maps или Google Maps

Photo 2013-01-26 07.27.14 пр. об.

С последния ъпдейт на foursquare отпреди няколко дни, 5.4.2., се промъкна нещо ново и интересно. Когато изберете някой бар, хотел, ресторант и пр. в социалната мрежа и имате нужда от напътствие как да стигнете до него, мобилното приложение ще ви пита кой навигатор да зареди. Предложенията са две – Apple Maps и Google Maps. Разбира се, за да имате тази опция, първо трябва да сте си инсталирали Google Maps.

Foursquare за iOS вече дава избор - Apple Maps или Google Maps

Прави впечатление обаче леко зацикляне при Google Maps. При първото зареждане приложението на Google пита от каква позиция тръгвате, като не предлага само “Current location”. За целта просто пуснете отново foursquare, изберете “Directions” и отново “Google Maps”. Този път “Current location” вече ще си е на мястото, както и няколко предложения за маршрут.

Обичам да имам и двете навигационни приложения на разположение. Понякога Apple Maps се справя по-добре от Google Maps в намирането на адреси в София. От точките от интерес (POI) така или иначе почти не се вълнувам, щом си имам foursquare. Което ми напомни за слуха, че Apple ще си партнират с foursquare в размяната на информация и допълването на Maps.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване