01/26/13 19:58
(http://sulla.bg/)

Идеалната предизборна платформа

От какво страдат предизборните програми на партиите през годините на демокрацията? Освен от това че са абсолютно еднакви, тези програми страдат от липса на политическа фантазия и на загриженост към хората. Така и така никоя пария не си изпълнява предизборната програма, поне може да я напише малко по-вълнуваща, че на избирателите хем да им стане драго, хем да се поразмечтаят малко. Избирателите питат всяка партия: „Какво ще ни обещаете?”, а партиите вече двайсет и кусур години обещават все едни и същи скучни неща. И все гледат да говорят като експерти, че да ги помислят за много умни и за много достойни да управляват. Грешка! Експертите са хора на заплата и тях партиите ги наемат, след като спечелят властта. Министърът на здравеопазването, например, не е нужно да е лекар, както и министърът на земеделието не е нужно да е земеделец. Но това е тема на друг, по-скучен разговор.

Мили партии, когато пишете предизборните си програми, вие разговарятe с избирателите си, приласкавате ги и галите душите им. Напишете програмите си прочувствено и интригуващо. Не е достатъчно да обещаеш на един човек, това което той иска да му обещаеш и очаква да му обещаеш. Майсторлъкът е да обещаеш на човека такова нещо, че да го смаеш, да не е очаквал, че ще му го обещаеш и дори да не е смеел да си представи, че може да му се обещае нещо такова! Ето това е висшият пилотаж в писането на предизборни програми!

Понеже, за разлика от повечето българи, аз обичам политическите партии, смятам да им предложа една предизборна програма, пък която партия първа я припознае, нека си е за нея. Обещавам й, че ще пожъне голяма разпознаваемост, голям електорален интерес и голяма изборна победа. И така, ето я програмата по сектори и политики:


Социална политика

В центъра на вниманието – неработещият! Помощите за безработни ще бъдат в размер един път и половина размера на средната работна заплата. Майчинството ще бъде 8 години, като майката през целия период на майчинството ще получава двойно заплатата си – веднъж от работодателя, веднъж от държавата. Възрастта за пенсиониране ще се намали до 30 години за мъжете и 25 години за жените, като всеки пенсионер при пенсионирането си ще става акционер в предприятието, в което е работил. Който навърши пенсионна възраст, без да е започвал работа, ще получава двойна пенсия!


Здравеопазване

Ще превърнем клиничните пътеки в клинични магистрали! Ще разкрием многопрофилни болници във всяко селище, независимо от броя на жителите му, а в по-рядко заселените райони ще разкрием и междуселищни многопрофилни болници. Ще реимбурсираме виаграта и ще финансираме лазерната епилация и педикюра. Наред с личния лекар ще въведем и лична медицинска сестра, която ще се избира по ЗОП от агенциите за менекени и фотомодели. Ще направим средната продължителност на живота 250 години и ще гарантираме сексуална активност през 90% от нея!


Образование

Всеки българин – висшист! Ще направим висшето образование безплатно и задължително. Социално слабите и безработните ще бъдат признати за висшисти по право и по рождение. Който не желае да посещава учебно заведение, било защото му е далече, било защото си има друга работа или било защото го мързи, ще получава висше образование служебно. Висшето образование ще носи 50% надбавка върху заплатата и пенсията. Ще насърчаваме откриването на частни университети, които, ако не съберат достатъчно студенти, ще бъдат финансово подпомагани от държавата. Към всяка междуселищна многопрофилна болница ще разкрием университет!


Култура

От духовно към материално богатство! На всеки български висшист (тоест на всеки българин – вж. „Образование”) ще разкопаем по един античен амфитеатър, за да може да го показва на чужденци срещу заплащане. Всяка българска висшистка, която заяви желание за кариера в областта на поп-фолка ще получава безвъзмездно от държавата по килограм и половина силикон. Към междуселищните многопрофилни болници и университети ще разкрием субсидирани театрални трупи.


Правосъдие и вътрешен ред

Репресивните институции – приятели на гражданите! Ще заловим олигарсите и ще им вземем парите. Ще вкараме политиците в затвора. С парите на олигарсите ще построим затвори, за да има къде да вкарваме политиците. Ще построим необитаеми села и жилищни квартали с напълно обзаведени къщи и апартаменти, за да могат битовите престъпници да ги ограбват, без да притесняват гражданите-висшисти. След всеки обир ще преобзавеждаме жилищата, а крадците няма да вкарваме в затвора, защото затворите ще са пълни с политици. По парковете и градинките ще разхвърляме безплатни надуваеми кукли за изнасилвачите и ексхибиционистите. Куклите ще бъдат както от женски, така и от мъжки пол, за да няма дискриминирани.


Икономика, енергетика и финанси

За всеки българин – петролен кладенец! Ще направим всички хора богати и едновременно с това – всеки човек по-богат от останалите, защото богат е само онзи, който е по-богат. В края на втората година от нашия мандат всеки българин-висшист ще притежава триетажна къща с двор от 5 декара, в който ще има петролен кладенец. Целият първи етаж на къщата ще е нощен клуб с еротични танцьорки на пилон. Танцьорките, разбира се, ще бъдат на държавна издръжка. На третия етаж на къщите ще монтираме малка безвъзмездна АЕЦ, в случай че избирателят реши да ползва петрола си от двора за нещо друго. Ще се справим с безработицата, като към всяка междуселищна многопрофилна болница, всеки междуселищен университет и всяка междуселищна субсидирана театрална трупа открием държавен завод с много работни места! Който българин-висшист е затруднен да ходи на работа в прилежащия си държавен завод, ще си получава заплатата вкъщи с пощенски запис.


Земеделие

За повече принадена стойност в земеделието! Ще насърчаваме производството на земеделска продукция с висока принадена стойност. За тази цел ще раздадем на всеки българин-висшист безплатен посадъчен материал за марихуана и бял мак. За онези българи-висшисти, които по една или друга причина не желаят да отглеждат марихуана и бял мак и да ги реализират на световните пазари, ще гарантираме изкупуването на каквото там пожелаят да отглеждат – било люти чушки, било бонзаи за биомаса, било теменужки. На онези българи-висшисти, които не желаят да отглеждат нищо, ще раздадем безвъзмездна селскостопанска земя, която после ще вкараме в регулация и на нея ще построим междуселищни многопрофилни болници, университети, субсидирани театрални трупи, затвори за политици и държавни заводи.


Отбрана

Ще възродим строителни войски! Ще възстановим строителни войски, с което драстично ще намалим себестойността на магистралите и ще дадем професия и бъдещ поминък на внушителни маси от българи-висшисти.


Дуги

В областта на регионалното развитие всеки българин-висшист ще има право на персонална магистрала до триетажния си дом с петролен кладенец на двора. Финансира се от държавата. Екология. Ще осигурим на всеки българин-висшист персонални квоти парникови емисии, които той ще може да използва по два начина: или персонално, тоест безнаказано да отделя метан от личния си метаболизъм, или да ги търгува от свое име и за своя сметка. Транспорт, съобщения и електронно правителство. Всеки българин-висшист ще има персонално електронно правителство с персонален електронен министър-председател. Физическо възпитание и спорт. Ще изградим зали за табла и бридж-белот със средно по 12 000 седящи места в близост до всички междуселищни многопрофилни болници, университети, субсидирани театрални трупи, затвори за политици и държавни заводи. Външна политика. Ще разширим границите на България до Виена, Букурещ, Атина и Диарбекир. Ще преместим столицата и институциите в Константинопол (Истанбул), само митницата ще оставим в Солун. И такива ми ти работи…


Ето това, мили партии, е предизборната платформа, която аз написах безвъзмездно за вас. Ако искате, възползвайте се от нея, ако не искате – недейте. Притеснявате се, че няма да я изпълните? Че вие няма да изпълните и скучните платформи, които си пишете сами! Така, както ви предлагам, поне е по-ярко и по-вълнуващо. Така поне електоратът ще има за какво да си мечтае няколко седмици. И без друго не възнамерявате да дадете на лектората нищо, дайте му поне безплатни мечти. Мисля, че той, електоратът, заслужава, ако не друго, то поне сладки сънища. Освен това мисля, че Картаген трябва да бъде разрушен!


Публикувана на 01/26/13 19:58 http://sulla.bg/2013/01/26/2787.html
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване