01/30/13 04:00
(http://socialevo.net/)

Google Maps пребори Северна Корея

Google Maps пребори Северна Корея

Google Maps пребори Северна Корея

Google вече могат да се похвалят с много по-ясна представа за Северна Корея, поне от картографска гледна точка. Както е известно, до този момент една от държавите с най-строг режим над своите граждани не разрешаваше на Google да визуализира подробна информация в Maps. По този начин потребителите на безплатната услуга нямаха възможност да получат детайлна информация за маршрути, намиращи се на територията на азиатската държава.

След като Ерик Шмит от Google проведе своята официална визита в Северна Корея и се завърна благополучно в САЩ, Google Maps вече разполага с много по-детайлна картина над въпросната държава. По този начин милиони потребители, живеещи в Северна и Южна Корея, вече могат да намират интересуващите ги маршрути, без да им се налага да се сдобиват с GPS устройства или смартфони с опция за навигация.

Основната цел, стояща пред Google, е визуализиране на цялото земно кълбо, за да могат потребителите на Google Maps не само да се запознаят по-подробно, бързо и лесно с нашата планета като цяло, но да могат с няколко натискания върху екрана на своето устройство или пък с гласови команди да се ориентират в своята държава. Всички ние знаем колко често ни се налага да използваме Google Maps и какво облекчение изпитваме благодарение на тази полезна платформа.

Снимка: SocialEvo

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване