02/04/13 04:00
(http://socialevo.net/)

T-Mobile за една благотворителна кауза

T-mobile за една благотворителна кауза
T-mobile за една благотворителна кауза

Photo: Kirowski Isobar

Спомняте ли си онези големи черни слушалки, в които често чувахме гласовете на любезните жени от служба „Справки“?  Моето детство мина и с набиране на номер 170, защото без жетонче или монетка можех да слушам приказки. Да, същите стари телефони с огромни метални кутии. Сега почти никъде ги няма, а причината е една – никой няма нужда от такива машини, защото всички носим по една нейна свръхмодерна миниатюра в джобовете си.

“Call anybody, help somebody” е надсловът, под който една нова и благородна инициатива ще проведе немският телеком T-Mobile. Идеята на каузата е всички монетки, които хората пускат, за да проведат разговорите си, да се прехвърлят в касичките на различни благотворителни инициативи, като последната е подпомагане на Унгарската федерация на слепите и слабовиждащите.

Видеото ни прехвърля в 60-те години на миналия век, когато за същите телефони са се нижели опашки от чакащи да чуят гласовете на любимите хора. „Сега ги игнорираме и дори ги оскърбяваме.“ Обикновено това важи и за хората в неравностойно положение, които често за дискриминирани.

Идеята работи много простичко – когато минаваме покрай т.нар. charity booth, можем да помогнем на някого. Идеята се разпространява с Foursquare и Facebook checkin-и. И сякаш по-дълбокият смисъл – да спрем и да се огледаме за онези, които имат нужда от малко грижа. Защото и те, като старите телефонни кабини, са там, но сякаш никой не им обръща внимание.

http://www.youtube.com/watch?v=1EKsUE-kg7g

Криейтив директор по проекта е Márton Jedlicska, който с помощта на Bence Hupján, Zoltán Havasi, Panni Süveges и Róbert Tóth от унгарската рекламна агенция Kirowski Isobar създава видеото.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване