02/05/13 05:35
(http://socialevo.net/)

ToolPool – споделено пътуване, но с инструменти

toolpool-e1359884334136

ToolPool - споделено пътуване, но с инструменти

Имало едно време в Швеция история за едно железарско магазинче в Малмьо и собственик с различен подход за печелене на клиенти.

Преди време малките железарски магазинчета можеха да се намерят на всеки ъгъл по улиците в центъра на Малмьо. Но огромните магазини за подобрения на дома превзеха пазара в индустриалните зони. Днес железарският магазин в Малмьо е единственият по рода си в южната част на Швеция. Той имаше нужда от нова идея, за да привлече повече клиенти. Научихме, че печалбите на магазина идват най-вече от доставките на боя, винтове, тиксо и т.н., а не от скъпи вложения като електрически инструменти. Да, точно тези инструменти, които преливат в големите строителни магазини, но вероятността да ги използваме след това е минимална. Глупаво е да купуваме такива инструменти не само заради това, че са толкова скъпи, но и от екологична гледна точка.

Затова през декември 2012 г. Мати Йокела, собственикът на магазина, създава ToolPool. ToolPool работи точно като carpool (съвместно пътуване), само че с инструменти. И при това абсолютно безплатно. Вземате инструменти назаем от магазина, свършвате си работата и на следващия ден ги връщате. Системата за поръчване на инструменти е прокетирана като приложение за Facebook. Щом се присъединиш или вземеш назаем инструмент, приятелите ти ще разберат за твоята поръчка. Можете да се свържете към приложението чрез своя компютър или смартфон, за да станете членове, избирате си инструменти, избирате си дата и отивате в магазина да ги получите. Една наистина чудесна идея може да спести досадното ходене до голям универсален магазин, огромното суетене около безкрайните рафтове и чакането по опашки. Продуктите, продавани в железарския магазин в Малмьо, са с високо качество и са екологосъобразни.   

Продуктите, продавани в железарския магазин в Малмьо, са с високо качество и са екологосъобразни.

Ден след пускането си ToolPool получи широко медийно покритие. Само за месец ToolPool достигна повече от 600 членове, а техният брой се покачва всеки ден. Вземайки тези инструменти, 8 от всеки 10 закупува и допълнителни материали. Продажбите се покачват с 25%, а заявки за ToolPool в другите градове продължават да пристигат. Мати Йокела се надява идеята да достигне повече до местните жители на града, до младите хора и не на последно място до жените.

Мати Йокела се надява идеята да достигне повече до местните жители на града, до младите хора и не на последно място до жените.

Единственото, което иска в замяна, е споделиш това видео във Facebook, за да може ToolPool да достигне до повече потребители.

http://www.youtube.com/watch?v=V8zOcBKLfko

снимки: Toolpool, Thefanclub.se 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване