02/06/13 04:00
(http://socialevo.net/)

Facebook щастие – социалната мрежа за един по-добър свят

Facebook-happiness-h-1600

Facebook щастие - социалната мрежа за един по-добър свят

Желанието за щастие е двигател на всяка човешка дейност. Това е основната цел в човешкия живот. От раждането до смъртта всички ние търсим щастието по най-различни начини. Всъщност толкова сме обсебени от това да сме щастливи, че искаме да сме щастливи не само в този живот, но и след това, което ясно се вижда от различните концепции за рай, прераждане, нирвана и т.н. 

Но какво всъщност е щастието? Да сме здрави? Да не сме чак толкова болни?  Да имаме кола? Да имаме нова кола? Да имаме смислена работа? Да имаме добре платена работа? Да имаме гадже? Да нямаме гадже? Интересно, нали?

А всъщност щастието е просто дума. И като всяка дума значението й зависи изцяло от това какво влагаме в нея. Например като думата “крем карамел”. За един средностатистически европеец крем карамелът е прекрасен десерт, за един средностатистически сомалиец това е храна, която би го спасила от глад, за един специалист сладкар това е произведение на изкуството, а за човек, силно алергичен към яйца, може да е причина за смъртта му. 

В действителност щастието е достоен претендент за смисъла на човешкия живот. Щом всеки един от нас по един или друг начин се опитва да избегне страданието и да бъде щастлив, то съвсем логично е, че най-вероятно смисълът на живота се състои в това да бъдем щастливи. Но не само щастливи от време на време и за малко, а през повечето време и дори винаги. Но как да постигнем това трайно щастие?

Велики философи през цялата човешка история ни учат, че всичко, което е съставено от условия, може да бъде загубено. Но това също така означава, че всичко, което е съставено от условия, може да бъде създадено. И това е много вдъхновяващо, защото показва, че щастието всъщност е в нашите ръце. И тъй като е преживяване, няма как то да бъде ясно и категорично дефинирано. А всъщност няма и нужда. Важното е, че тъй като това преживяване е характерно за всеки един от нас, то е напълно постижимо да бъдат създадени методи, които да ни доведат до това преживяване. И точно такива методи ще намерим във “Facebook щастие”.

И точно такива методи ще намерим във “Facebook щастие”.

“Facebook щастие” е книга, която разглежда Facebook и случващото се там от неподозиран ъгъл. В нея авторът Ангел Тодоров е разработил редица практични и лесно приложими методи за това как да подобрим социалната си комуникация и като следствие да бъдем по-щастливи в живота. Никога преди отделният човек не е имал възможност за такова огромно въздействие върху света. И никога преди човечеството не е имало такъв уникален шанс да бъде себе си. 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване