02/07/13 06:10
(http://socialevo.net/)

Потребителските нагласи в социалните мрежи – нови предизвикателства пред 2013

Потребителските нагласи в социалните мрежи – нови предизвикателства пред 2013

Потребителските нагласи в социалните мрежи – нови предизвикателства пред 2013

Потребителските нагласи в социалните мрежи се променят толкова бързо, колкото и самите технологии. За да рекламираме успешно в интернет, несъмнено трябва да следим развитието на тенденциите, свързани с предпочитанията и вкусовете към технологиите.

Докладът на Nielsen and McKinsey Social Media Report 2012 показва именно тези тенденции, важни за всяка една компания, която цели повече фенове или последователи в социалните мрежи. Той проучва потребителските нагласи, за да ни разкрие как хората използват социалните мрежи.

Ето и няколко основни аспекта, които намерихме за най-важни:

1. Все повече време в социалните мрежи чрез мобилните телефони

Проучването показва, че хората все повече използват своите смартфони и таблети за достъп до социалните мрежи. Въпреки че компютърът все още е най-използваното средство за потребяване на медийни услуги като цяло, изследването открива, че времето, прекарано в мобилни добавки и уебсайтове за мобилни устройства, е с 63% повече, сравнено с 2011.

43% от изследваните потребители споделят, че използват смартфони, а 16% – таблети.

Всички тези данни доказват, че през следващата година основният приоритет, когато става въпрос за съдържание, трябва да са именно мобилните телефони. Какво означава това? Например можете да създадете мобилен сайт на вашата компания, да я регистрирате в социална мрежа, базирана на местонахождението (като Foursquare), да използвате SMS и MMS, за да привличате клиенти, да създадете свое собствено приложение и да заложите повече на маркетинг, насочен към мобилните устройства.

2. Използването на Pinterest продължава да расте

Pinterest продължава своя растеж от създаването си през 2011. Платформата има най-високото увеличение на аудитория и време, прекарано в нея, от която и да е социална мрежа чрез всички устройства – PC, мобилни сайтове и добавки.

Оказва се, че продуктовата фотография е по-важна от когато и да било, особено когато се опитвате да достигнете до своите потенциални клиенти. За целта най-напред трябва да ги привлече да pin-нат, а след това и да купят вашите страхотно изглеждащи продукти. Затова направете профила си там креативен и възможно най-ангажиращ визуално.

3. Социалните мрежи генерират позитивни емоции

Едно от най-интересните открития в проучването на Nielsen and McKinsey е, че 76% от участниците казват, че са изпитали позитивни чувства, след като са били ангажирани в социалните мрежи. Ето и някои от думите, с които те описват как са се чувствали: информирани, развълнувани, развеселени. Само 21% са докладвали, че след използване на социалните мрежи, се чувстват объркани, нервни, раздразнени от факта, че са загубили времето си.

4. Twitter се превръща в спътник на „социална телевизия“

Когато хората гледат любимото си рeалити предаване или Шампионска лига, те едновременно използват и Twitter, за да споделят мислите и чувствата си със своите приятели. През 2012 една трета от активните потребители в Twitter са туитвали за съдържание, свързано с телевизия.

Проучване на HubSpot показва, че средно на ден човек гледа телевизия по 43 минути. Ето защо обвързването на телевизионна реклама с маркетинговите стратегии онлайн е един добър подход (например чрез включванe на hashtag). Това би удължило комуникацията с бранда извън телевизията, като я пренесе в съответната социална мрежа.

Променящата се среда дава все повече възможности за развитие на брандовете в онлайн социалното пространство. Предизвикателството е в намиране на успешния подход, креативно мислене и иновативни идеи, следващи желанията на клиентите.

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване