02/16/13 04:00
(http://socialevo.net/)

Skype е отговорен за 1/3 от телефонния трафик

Skype отговорен за 1/3 от телефония трафик

Skype е отговорен за 1/3 от телефонния трафик

Една от най-любимите услуги на младежи, родители и роднини, а именно Skype, би всякакви рекорди. Това става ясно от последния доклад на TeleGeography, които хвърлят светлина върху сектора на комуникационните услуги. Според официално предоставените данни трафикът на платформата е нараснал с цели 44% за последната една година. По този начин Skype се превръща във втория основен канал за комуникация, без да броим интернет.

Цифрите, които изнасят TeleGeography, показват, че за последната година телефонният трафик е белязал ръст с едва 5%, докато Skype – с над 40%. В същото време мобилните технологии изместват сериозно фокуса на потребителите към интернет и смартфоните като канал за комуникация. Само през 2012 г. изговорените минути по Skype са достигнали 167 милиарда, като това е почти 1/3 от телефонния трафик в световен мащаб. 

Друг основен фактор, който трябва да плаши телефонните компании, е наличието на телекомуникационни платформи като Google Talk, Google Voice, WeChat, Viber, Nimbuzz, Line, а също така и Facebook Messenger. В основата на всяка една от тези услуги стоят безплатните услуги, които блазнят все повече потребителите. Интернет е ядрото, което бързо и стабилно поглъща услугите, предоставяни на високи цени от операторите на стационарни телефони. Мобилните оператори, които държат на своя дългогодишен план, виждат това и започват все повече да застъпват интернет мобилни планове в своите пакети. 

Снимка: Skype

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване