02/19/13 08:52
(http://ivo.bg/)

Бойковата гол(г)ота

Борисов се опитва да изиграе коронния си номер като оседлае събитията в своя полза, но този път без солови акции, пращайки няколко все още верни свои протежета да внушават пред телевизионните камери, че и от ГЕРБ били съгласни с недоволството на хората ( но само срещу „монополите”).

Линията на ГЕРБ прозира от паническите действия на управляващите в условията на разширяване на посланието на протестиращите с искания за смяна на властта. Близо 4 години Борисов работеше в полза на олевяването, а сега се чуди как да го спре, виждайки, че дори и парламентарно представената левица е стресната от радикализацията на нацията, която не припознава БСП като своя платформа. Премиерът опита да запуши пробойната с главата на Дянков, за която левите отдавна крещяха, че и за чеп не става, но корабът му продължава да потъва.

Напънът на амбициозния Борисов е не просто да укроти високото напрежение, тръгнало от високите сметки за ток, но ако може и да направлява енергията на гнева чрез медийните си  трафопостове, където инвестициите на Борисов и компания са също така монополни и пагубни за плурализма в конкуренцията на мненията, както в останалите области на обществения живот, предизвикали протестната вълна.

Само че се вижда, че гербаджийската пропаганда не оправдава огромните вложения в нея. Тя направо стига до куриози в своята яловост.

В неделната вечер на 17-ти февруари, когато държавата пламна от най-яростните общонационални протестни действия от 1997-ма година насам и България се появи на челно място в световния новинарски поток, гербаджийската телевизия „Европа” „пропусна” да забележи събитията. Водещата им новина в 22 часа вечерта беше какво бил казал министър Делян Добрев. На второ място беше класирана похвала към рейтинговата (все още) кметица от ГЕРБ в София Йорданка Фандъкова с отчитане на положителните резултати от наложените в столицата промени в правилата за паркиране- подразбира се, че това е станало ВЪПРЕКИ протестите. А на трето място се появи световно неизвестният Емил Кабаиванов от изгербеното СДС да дава мнение …за каквото и да било. С което „закри” зрителския интерес извън приятелския кръг на роднините на „новинарите”.

Още по-жалка беше картинката в понеделнишките вестници, печатани с гербаджийско индиго. „Най-оригинален” беше „Монитор”, който откровено се подигра с пренебрегването на протестната вълна, произвеждайки като водещо заглавие някаква далавера с правене на брачни халки от някакви автомобилни части.

Но най-ярко се вижда паниката в най-високо платената пропагандна играчка на управляващите, в която се разпорежда скъпият Бареков, представящ себе си до неотдавна като „народен трибун”. От самочувствието му да организира шумни сборища по площадите на градове и градчета в позата на арбитър, обвинител, „глас на народа” и телевизионен прокурор, не е останало нищо освен опънатата му физиономия, разпознаваема о протестиращите като една от мишените на гнева. За последно миналата седмица му гостува за поредния публичен инструктаж вътрешният министър Цветан Цветанов. Но това беше не просто миналата седмица, а направо минала епоха за ТВ 7, която позорно подви опашка по наистина горещата тема, изпаднала от съботно неделните предавания. Сега и делничната т.н. Гореща точка на телевизията, излъчвана наперено от студиото в луксозния хотел срещу Народното събрание, изстина като надеждите на Борисов за втори мандат.

Днешното сутрешно предаване на ТВ 7, в което се изгавриха с довчерашния вицепремиер Симеон Дянков, беше показателно за тази готовност хиените да разкъсват поднесената им жертва. Така разкъсваха остатъците от министъра Трайчо Трайков, определен „приживе” от Борисов като негов любимец. Хвърлиха на поругание на гладната публика и несменяемия от толкова години шеф на ДКЕВР Ангел Семерджиев и като по-дребна риба направо го метнаха в тигана на прокуратурата.

Сега от ТВ 7 стигнаха дотам да използват известната драма между Симеон Дянков и баща му, изчоплен от снимачен екип в едно разградско село. Уязвеният разведен родител сподели компромата, че Симеон дори не бил кърмен от майка си, която не искала да си развали бюста. Същата била комунистка, а нейният втори съпруг пък направо преподавал история на КПСС. Това беше посланието на дядото, което идваше да рече от екрана на протестиращите: видяхте ли какво некърмено изчадие, закърмено с комунизъм, се е промъкнало на върха на управляваната от светеца Бойко държава!

Защо не се сетиха за заснемат и излъчат същата грозна картинка на мнението на биологичния баща на Дянков за него само преди дни, докато финансисът беше на власт и символизираше стабилността на Борисовото всевластие?

Където и да се крие Бойко Борисов, вероятно е гледал любимата си пропаганда, която направо му е одрала кожата, защото той е нейният бащица. И ще му я одере. Него го чака същото. Защото е създал по свой образ и подобие безпардонни Бойковчета и те ще му прегризат гърлото при първа възможност в името на своето лично оцеляване. Ще бъдем свидетели на неговата гол(г)ота в цялата й грозота, защото тъкмо онези, които най-много го славеха с „осанна”, ще бъдат първите да призоват „разпни го”. В момента само репетират върху други политически трупове.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване