02/20/13 05:00
(http://socialevo.net/)

Google взе драстични мерки за борба с пиратството

Google

Google взе драстични мерки за борба с пиратството

Google готви нова стратегия за ограничаване на пиратските сайтове – чрез прекъсването на финансовите им източници, като така малко по малко всеки пиратски сайт ще потъне.

The Telegraph съобщиха, че Google работят тясно с Visa, MasterCard и PayPal, за да спрат притока на средства към сайтове, които споделят незаконно придобити книги, музика, филми и телевизионни предавания с широката публика. Чрез подобна кампания срещу сайтовете, разпространяващи пиратско съдържание, Google и техните партньори повеждат нов тип борба срещу киберпрестъпленията.

Това е първият път, когато Google предприемат такава драстична стъпка за ограничаване на пиратството. Но това далеч не е прецедент в историята на интернет. През 2011 г. например PayPal, Visa и MasterCard, както и други, прекъснаха приемането на дарения за WikiLeaks. Въпреки че това не погуби сайта, силно затрудни неговото функциониране. Изглежда, че Google искат подобен ефект да застигне опасните за притежателите на авторски права сайтове в интернет.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване