02/24/13 21:01
(http://ivo.bg/)

Защо Бойко целуна ръка на руския Кирил, а бойкотира българския Неофит

Можете ли да си представите нова спортна зала, отсечка от магистрала или подобна пропагандна алабала без личното участие на Бойко Борисов до преди няколко дни?

Днес беше избран нов патриарх на Българската православна църква. Интронизацията на митрополит Неофит се случи в отсъствието на Бойко Борисов, който не изпроводи на интронизацията дори и обичайното продължение на своето АЗ Цветан Цветанов на “пререже лентичката”. Наложи се на външния министър Николай Младенов да маркира присъствие на събитието, сякаш въпросът е външнополитически, а не от вътрешнобългарско значение.

Ще съкратя пътя към същината на въпроса: тя не е в процедурата, протокола, възпитанието, сръднята, егоизма, нарцисизма и други подобни елементи на бойковизма. Питам друго:

Защо Борисов целуна ръка на руския патриарх Кирил при посещението му в София, а се подигра на избора на новия български патриарх Неофит чрез отсъствието си от инагурацията му?

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване