02/25/13 04:00
(http://socialevo.net/)

Проучвания показват, че iPhone е по-надежден от смартфоните на Samsung

7740116850_ba153e81b2_c

Проучвания показват, че iPhone е по-надежден от смартфоните на Samsung

Нов доклад от продукта Q&A  на сайта FixYa установи, че iPhone е по-надежден от произведените от Motorola, Samsung и Nokia смартфони, информира Mashable. Проучването разглежда данни от 722 558 проблемни доклади, посочени в сайта, и комбинира информацията с пазарен дял от StatCounter, за да се създаде максимално обективна оценка на надеждността за всеки производител на смартфони.

Apple постигат резултат от 3.47 надеждност в доклада на FixYa и техняит iPhone е със 187% по-надежден от Samsung (с резултат 1.21) и 25 пъти по-надежден от устройствата на Motorola.

Apple постигат резултат от 3.47 надеждност в доклада на FixYa и техняит iPhone е със 187% по-надежден от Samsung (с резултат 1.21) и 25 пъти по-надежден от устройствата на Motorola.

“Смартфоните са последователно сравнени точка по точка, но никой от тях не е разгледан на фона на общите тенденции в цялата смартфон линия на производителя.” – споделя главният изпълнителен директор и основател на FixYa, Янив Бенсадон, в прессъобщение, представящо резултатите от проучването. “Най-новият доклад на FixYa разглежда устройства като iPhone, Galaxy или Lumia, анализира внимателно проблемите им на фона на пазарния дял, а след това имаме възможност веднага да сравним производителите, използвайки резултата за надеждност. Резултатът е точен и справедлив метод да сравним тези големи компании, за да преценим наистина кой е най-надежден и кои от тях дори се конкурират.”

Докладът на FixYa представя много по-задълбочен анализ от просто сравнение на един модел телефон с друг. Сайтът разглежда продуктовите линии на бранда като цяло, отбелязвайки честите оплаквания за всеки един от тях. Потребителите на Apple например се оплакват от живота на батерията на устройството, липсата на нови функции и адаптивност, както и от проблеми, свързани с Wi-Fi.
Потребителите на смартфони Samsung имат съвсем различни проблеми, свързани с микрофоните и говорителите на телефоните, както и с живота на батерията. Клиентите на Samsung се оплакват също, че устройствата им се нагорещяват.
Температурата на устройството беше доскоро проблем и за клиентите на Nokia, които се оплакваха не само от факта, че устройството им се нагорещява, но също така от бавно време за реакция, слаба батерия и бедна екосистема на приложенията.
Притежателите на Motorola, които се класират сред най-малко доволните от мобилните си телефони, са единствените, които не се оплакват за живота на батерията. Вместо това те имат проблеми с камерата на устройството и високоговорителя, както и проблеми със сензорния екран. Потребителите на Motorola са най-недоволни от приложенията, които идват предварително инсталирани на техните устройства.

 

Можете да разгледате пълния текст на доклада на FixYa на техния сайт.

снимки: FixYa,  Bill.C2 on Flickr

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване