02/26/13 10:11
(http://socialevo.net/)

LG показа най-малкото в света безжично зарядно устроство на MWC 2013

LG показа най-малкото в света безжично зарядно устроство на MWC 2013

LG показа най-малкото в света безжично зарядно устроство на MWC 2013

LG Electronics (LG) представи най-малкото в света безжично зарядно устройство на Световния мобилен конгрес в Барселона. Моделът WCP-300 е с диаметър само 6,9 мм, което го прави лесно преносим. Въпреки малкия размер областта на зареждане е 1,7 пъти по-голяма от тази на предходни безжични зарядни устройства на LG. Новият модел е съвместим със стандартно 5-пиново micro-USB зарядно и притежава голям капацитет и удобство при употреба. 

Моделът WCP-300

Зарядното WCP-300 е изработено по технология, базирана на електромагнитна индукция, и е сертифицирано по глобалния Qi стандарт за безжично зареждане от консорциума Wireless Power Consortium. Електромагнитната индукция произ-вежда магнитно поле, което на свой ред генерира електрически ток. Той зарежда батериите на устройствата, поставени върху зарядната подложка. Сертификатът гарантира, че моделът WCP-300 е съвместим с всички смартфони, които поддър-жат Qi стандарт за зареждане.

 „Безжичното зареждане е ключов фактор в гарантирането на удобство за потре-бителите на смартфони,“

каза д-р Йонг-сеок Парк, президент и изпълнителен директор на LG Electronics Mobile Communications Company.

Със зарядното WCP-300, LG предоставя едновременно възможност за преносимост и висок клас зареждане чрез устройство, не по-голямо от подложка за напитки.“

На американския пазар моделите смартфони на LG – Spectrum 2 и Nexus 4 разполагат с вградена поддръжка за директно безжично зареждане, без да се налага закупуването на допълнителни устройства. Компанията вярва, че вградената под-дръжка за безжично зареждане в навлизащите модели смартфони бележи върхова точка в развитието на безжичната индустрия.

LG предлага на своите потребители по-качествено мобилно изживяване с въвеждането на световния пазар на смартфони с усъвършенствани технологии за зареждане.

Снимка: LG Electronics

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване