02/26/13 07:20
(http://ivo.bg/)

Бареков надбяга вятъра на промяната

Лъжа е вайкането за настаналата политическа и управленска безизходица. Има изход!

Всички политици трябва спешно да бъдат арестувани пред телевизорите и да бъдат задължени да наизустяват думите, жестовете и поклоните на най-гъвкавия човек в републиката ( преди да е станала монархия начело с този човечец, който е цар на безсрамното приспособяване). Но наистина трябва да бъдат арестувани, защото нормален човек с малко информация в главата за предисторията на днешните събития, дори и да е най-обръгналия на лъжи и лицемерие политик, не може доброволно да издържи на такава инквизиция.

Ако политиците усвоят уроците на емблематичния подмазвач на вчерашната власт Николай Бареков- нарицателно за безмерната герберизация на медиите, промяната ще дойде сама и няма нужда да се търсят нови лица за мръсната работа при слугуването на народа. Просто политиците ще станат обратното на онова, което са били вчера и ще се събудят чисто нови.

Бареков наистина си извоюва място в историята ни с нагаждачество пред публиката, на което може да завиди всеки масов хипнотизатор или илюзионист, който убеждава публиката, че той не е той, а обратното.
Кълнеше например като бабичка протестиращите в София зърнопроизводители ( беше им измислил и някаква нова, явно смятана от него за обидна дума „зърнарите”) и ги заплашваше лично да им реже гумите на тракторите. На финала на управлението на ГЕРБ „зърнарите”, готови пак да протестират, бяха умилостивени с близо милиард лева от джоба на данъкоплатците и Бареков беше щастлив да приветства този факт, канейки своя „Миро” ( министъра Мирослав Найденов) да вади пропагандни дивиденти от бруталната щедрост на правителството в момент, когато парите можеха да бъде употребени за запушване на всякакви социални дупки – или за каквото там каже здравият, а не пропагандният разум на Бойко,Цецо, Миро и техния телевизионен Ники.

Днес, докато по улиците и площадите протестиращите заклеймяват партиите и политиците, яростно бранейки се от опити гневът им да бъде оседлан от тях, Бареков лично и с екипа си от платени клакьори яхна новата мода на говорене и вече надбягва вятъра на промяната. Тази сутрин зачеркна партиите. Накара им се да не са посмели да пречат с нещо на протестиращите.

Нещо повече, Бареков не само се разграничава все повече от ГЕРБ и прогледна изведнъж за вината на любимата си до онзи ден партия ( в угода на народния гняв), но за да спасява кожата на най-виден пропагандатор на същата я атакува със задна дата за това, че телевизията му била разследвала отдавна далаверите, ама властта не направила нищо да се съобрази с тези разследвания.

Бареков разжалва вече своя Генерал ( когото призоваваше да действа като Пиночет) Бойко до леденото „Борисов” ( няма дори едно „господин”- точно както „царя” се обръщаше към своя охранител), а политиците презрително нарича вкупом „партийци”. Утре ще призове към цялата власт на онзи, който вземе връх, за да има на кого да служи. Отврат!

Нямам сили да продължа да преразказвам отблъскващия сюжет…Давам думата на днешния редакционен коментар на e-vestnik.

Гущерът Бареков откъсна опашката си Кулезич
26 Февруари 2013
e-vestnik
Прочутият с любовта и преклонението си към Бойко Борисов журналист Николай Бареков, уволни от ТВ7 водещата Люба Кулезич, която блестящо играеше обслужваща роля на правителството на същия този Бойко Борисов.
И е уволнена защото не дала страната на протестиращите, а поканила в студио вицепремиера Цветанов, пред когото до вчера същият този Бареков се размазваше.
О, времена, о, нрави! – както са казали древните.
ТВ7, телевизията синоним на слагачество и обслужваща правителството пропаганда, водена от своя директор, обръща палачинката грандиозно и на живо, в ефир.
Няма срам, няма колебание. Бареков безапелационно нападна и своя довчерашен кумир, каза, че бил авторитарист и се очаквало така да свърши.
Но уволнението на Кулезич е най-драматичната стъпка на очищението. Главата на Кулезич е като необходимо жертвоприношение, като заклан бял козел пред олтара на телевизионните богове…
Плачете, гербаджии, бойковци и цецовци, за таз свидна жертва.
Навремето покойният Илия Павлов издигна една зоологическа идея – държавата да остави групировките на мутрите да се разделят с престъпното си минало, тъй както гущерът къса опашката си и да станат почтени бизнесмени.
Така и сега неподражаемият Бареков като същински гущер откъсна опашката си Кулезич, за да види светът какъв висок професионалист и обективен журналист е. Как хич, ама хич не слугува на силните на деня, като Борисов и Цветанов.
Жестът е толкова бляскав и патетичен, че онемелият зрител се пита – кога Бареков ще се уволни сам, тъй като той е най-яркият пример за онова, за което Кулезич го отнесе.
Но не, Бареков ще пребъде, ще блести на екрана и зад него, за да доведе до нови висоти свиркаджийската журналистика.
В ТВ7 при Бареков са се събрали цял отбор фенове на Бойко Борисов, като Диляна Гайтанджиева, Карбовски, Кошлуков.
Идат времена на изпитания за тях – ще ги къса ли и тях като опашки гущерът директор или накрая ще си откъсне сам главата в ефир, с името на Бойко Борисов на уста?

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване