02/27/13 10:28
(http://ivo.bg/)

Вместо фракинг- червен смокинг с петолъчка на ревера

Блогърът Асен Генов гостува тази сутрин в сутрешния блок на Би Ти ви и успя сам срещу всички да каже няколко истини, някои от които видимо ядосаха статуквото, в лицето на масата журналисти. Каза им в прав текст нещо, чиито подтекст е вината на медиите за сегашната криза: медиите не бива да НАЛАГАТ водачите на обществото.

Всички скочиха като ужилени- посяга им на най-милото, на безнаказаното кукловодство! Вбеси ги, когато им даде пример, че се занимават с кръвното налягане на премиера в оставка като водеща новина, но не и с факта, че в България имаме вече трима самозапалили се сънародници ( един от които почина в Търново). Диагнозата му беше толкова болезнено точна, че седящата до него шефка на в. „Труд” Джамджиева гузно запелтечи и буквално се надвеси над Генов като ламя, бълваща огън.

На блогъра Генов започнаха да намекват, че не разбира от журналистика, макар че тъкмо той, заедно с блогъра Комитата, направиха в техния сайт „Гневните” единственото стойностно интервю с премиера Борисов в българското публично пространство, с което удариха от земята т.н. професионалисти. Като истински свободни хора двама блогъри зададоха истински правилните въпроси и изтръгнаха от министър-председателя признание за вината му в скандала с подслушването „Мишо Бирата”- признание, което би могло да послужи пред съда, ако имаше такъв за недосегаемите в България ( публикувам това интервю в новата ми книга „Премиер на РъБъ”, защото то заслужава да се запази като документ).

Блогърът Генов обаче, така , както „не разбира” от журналистика, за трети път разби общия фронт от „професионалисти” в студиото, като назова един от най-големите и замазвани въпроси за втория план в събитията. Каза им, че трябва да търсят и показват ПОЛИТИЧЕСКАТА принадлежност на лицата на протестите, които медиите налагат. Имаше и конкретен повод, защото Би Ти Ви излъчи мила картинка за три от тези лица начело на протестите в София, на едно от което услужливо спести вече изплувалата истина в публичното пространство.

Би Ти Ви „пропусна” да попита нещичко Ангел Славчев във визитката за него, която разпространи. Не му зададе въпрос за принадлежността му към левия екстремизъм и за негови досегашни прояви от подобен характер. Даде му възможност да говори за себе си благо ( като зад пред голяма аудитория” в най-миролюбива светлина, макар да е вече доста виден лидер на крайното левичарство с агресивни изяви от години насам. Само че, както ще видите по-нататък в този текст, същият демонстирира съвсем „темперамент”, когато се чувства в свои води и не шикалкави хрисимо от предоставения му за целта голям екран.

Ангел Славчев беше например сред хулиганите, които в нарушение на закона, поощрени от пасивното присъствие на полицията, организираха контрамитинг на митинг с искане за демонтиране на съветския окупационен символ от центъра на София. Моя милост имаше честа да бъде изобразен като чучело по което компанията на Славчев хвърляше яйца, опитвайки се същевременно да провали една законна и абсолютно тиха почти до самия край от разрешения час публична гражданска проява.

Агитката агресори крещяха през цялото време в опит да заглушат мълчанието на митингуващите, дошли с плакати на разрешената от общината изява. Крясъците на хулиганите варираха от закани за концлагер под звуците на маршови съветски песни, до викове срещу събралите се няколко стотин хора от всички възрасти „фашистки п…и”.

Ето малко от истинската визитка на този червен кхмер от София, която е достъпна за всеки, вкл. за Би Ти Ви, стига да искаха да я покажат. Обърнете внимание на яростната му злоба срещу американци, „турчуля” и срещу…възрастните хора, срещу които демонстрира някаква особено геронтофобия, но пък за сметка на това силно люби всичко съветско, за което днес говори като „руско”, отричайки „глупости” като съветската окупация и вменявайки на съветските ни поробители „освобождаване” на България от фашизма.

15. Декември 2012, брой 291
Координатор на младежкия клуб към Националното движение “Русофили” бе избран в четвъртък вечерта. За поста единодушно бе номиниран Ангел Славчев, един от основните организатори на националните протести срещу добива на шистов газ у нас. Младите русофили веднага след учредяването си обявиха, че започват активна дейност още от януари. Предвидено е провеждането на дискусия за евразийското пространство. На нея ще бъдат поканени учени, аналитици, политици и млади хора. Сред другите цели, които клубът на младите русофили си поставя, е поддържането на добри връзки с руските образователни инстутиции и развиване на отношенията между младежите от двете страни.” ( В. „Дума”)
Сто пъти вече написах за връзката между руските интереси, българските русофили и ролята им в разиграването на сценария с протестите срещу шистовия газ като репетиция за днешните събития в България, които те се опитват да употребят, но от гребена на вълната (от покрива на микробуса в София) крещят  срещу партиите, които искат да яхнат вълната. Но моите „сто” предупреждения не струват нищо в сравнение с едно самодоволно заканително признание, отправено от Славчев пак във в. „Дума”: „на първа страница” , както гордо се посочва в сайта на вестника, издаван от началника на Славчев по русофилска линия Николай Малинов от ВС на БСП:
На първа страница
Падне ли шистовата забраната, пада и правителството
Не вярвам, че ще оставят мораториума върху добива, категоричен е младият активист
2 Октомври 2012, брой 228
ДУМА:Промениха ли протестите срещу шистовия газ обществената атмосфера в България?
– Миналата година се шегувах с приятели, че успеем ли да се преборим с шистовия газ, ще отворим кутията на Пандора и протестите ще станат всекидневни. Оказах се повече от прав и това ме прави щастлив. Антишистовата кауза запали искрицата и хората в цялата страна тръгнаха на поход срещу всички безобразия в тази държава…
ДУМА: Очаквате ли още протести?
– Като кординатор на антишистовата кауза се занимавам с тяхното организиране, а не с очкаването им. Отговорът ми е: Да! Протести ще има в цялата страна, ще има и извън пределите на нашата граница. Имаме ядра в цялата страна. Всичко зависи от решенията на управляващите. Падне ли шистовата забраната, пада и правителството”.
Голям „шегаджия” е този напорист другар, които има ядра в цялата страна и заплашва с тях да сваля властта с всекидневни протести. Направо си е пророк!
Ето още малко от неговите шегички под формата на откровения, направени в коментарите му в рамките на дискусия, организирана от в. „Капитал” по темата „за” или „против” демонтирането на паметника на съветската армия. Тук той се е развихрил и никак не звучи миролюбиво, както в телевизионните си изява на изгряла вече петолъчка на малкия екран с големите възможности да го превърне в „независим” народен водач!

angel.slavchev
20 яну 2011 11:19
„Човеците Български винаги са викали „Ура“ за своето бъдеще и У-у-у-у… на своето минало.

Така е и при днешната ни най-нова и „най-демократична“ история – всички предишни години са У-у-у-у…

Но има едни 45 години, които са най-Ууу.

През тези 45 години сме били с онези, които освободиха България от „османското присъствие“ и Европа от фашистка диктатура.

За първото, признателна България им издигна паметници.

Издигна им и за второто.

Днес обаче се оказва, че двадесетте милиона загинали руснаци не заслужават паметник в София, че и в България.

Защо ли?

Е,ми защото вече сме демократи, а онези които са мрели в боевете срещу фашизма са били комунисти.

Комунистите са ЛОШИ и даже 20 милиона убити им е малко за паметник.

Паметник заслужават само демократите, като ония американски летци, бомбардирали София в борбата срещу фашистка България.

За тези демократични американски летци, дашна България издигна паметник в София, като благодарност за разрушената ни столица и избитите „фашистки“ мирни софиянци.
Колко пошло, усукано, промито, просташко и (вие допълнете) може да е човешкото съзнание, та да издига паметник на убийците си, а да събаря този на освободителите си.

Или ще кажете, че Съветската Армия не ни е освободила от фашисткия режим?

Не, сигурно не ни е освободила…

Те са имали ИНТЕРЕСИ в България, която са ОКУПИРАЛИ за 45 години, както преди това изгониха турчулята, пак за собствения си интерес”.

angel.slavchev 21 яну 2011 10:45
„Тук е пълно с лумпенизирани хорица ! Още преди 6-8 месеца ,когато дебатирахме този проблем в студиото на БНТ… единствените застъпници на идеята са лумпенизираните последователи на ДСБ и СДС….аз и тогава ги попитах, това ли е най-важното за тях …но те продължаваха да ми говорят за някакви си окупатори и глупости…
Колкото до въпросният протест и анти протест беше много интересно, защото от странната на ДСБ, демографската криза ги беше засегнала силно…средна възраст 60-65 г. , а от другата страна 70 % бяха под 35 годишна възраст….
Бъдещето принадлежи на младите хора..така е от как свят светува…. Капитализма е заразно ЗЛО и 20 години на преход ни убеждават в това…. Целият този дебат е абсолютна глупост, имаме къде, къде по важни проблеми и то не само в едно направление…Дали ще има паметник или няма, това няма да сгрее душата или да напълни хладилника на гладният човек…това няма да помогне на болният, който бере душа, понеже няма пари за лекарства…
Целият дебат е подхванат от лумпенизираните последователи на “демократичните” партии.. и единствената му самоцел е да отклонява вниманието на гражданите от съществените му проблеми..”!

angel.slavchev 21 яну 2011 20:04

До коментар от “warlock”:

/ Цитат:”Колкото до въпросният протест и анти протест беше много интересно, защото от странната на ДСБ, демографската криза ги беше засегнала силно…средна възраст 60-65 г. , а от другата страна 70 % бяха под 35 годишна възраст…. “

Пропуснал си малката подробност, че от едната страна – тази ЗА демонтажа бяха 300 човека, а от другата – 45, но това са подробности от пейзажа, нали другарю? Освен това там нямаше страна на ДСБ, протестното шествие беше гражданска инициатива, отворена за всеки. Никой в ИК не е партийно обвързан. /

Мистър warlock или каквото сте там…. глупостта изречена от вас е доказателство за лумпенизираната ви същност.. тези ЗА демонтажа бяха не повече от 150-200 човека, а ние от другата страна бяхме 75 – 90 човека. Това е нормално защото ние се организирахме за два дена, а не искахме да влизаме в конфликт с никой , прости си ви освиркахме. От страната на този инициативен комитет нямаше повече от 30 млади човека… но дири и това не е толкова важно. Колкото до това, че не са били хора ДСБ имам снимков матирал, на хора с табелки ДСБ – така че….. просто замълчи..!
Направих си труда да кача снимка на въпросният гражданин… ето и линк….http://dox.bg/files/dw?a=7d09e66cee”.
Не знам за този линк, но знам, че след въпросния протест в интернет се появи анонимно видео ( нали са IT специалисти!) кои точно концлагери от времето на комунизма трябва да бъдат възстановени, за да бъдат изпратени там българите, дръзнали да поискат демонтирането на паметника.
Успелият лумпен, тикан напред не случайно, е като умния злодей- той е много по-опасен от „обикновения” лумпен. Но никой лумпен няма да има масов успех без помощта на средствата за МАСОВО лумпенизиране. Те осведомяват масите по техния си начин, който прави т.н. четвърта власт остров на статуквото дори и в момент, когато никоя друга сфера от българската публичност не е застрахова от срива, предизвикан от народния гняв и неговата (не)управляема енергия, канализирана в каналите (телевизионните).
Всичко и всички са подложени в момента на голямото изпитание на промяната под напора на събитията, но не и медийният остров на статуквото, което, както се вижда, устройва и най-крайните лица на протеста. Тази тяхна нетипична поносимост към основния фактор за манипулиране на народното недоволство от много години насам не ви ли се вижда малко подозрителна? Бойците на шумния фронт кротко се редят на опашката за микрофона като едни агънца и раздавачите на микрофонните порции ги разпределят със самочувствието на овчари, натоварени от невидими вълци да не допускат черни овци да им мътят сценария.
Маскирани са не само демонстрантите с камъните, но и някои от най-усмихнатите лица, застанали начело на протестите. Явно има защо- изглежда са убедени, че няма да бъдат демаскирани.
Премиерът Борисов им клекна издайнически светкавично за „шистовата кауза” през януари 2012 г, която беше водеща в антиамериканската предизборна реторика на БСП в кампанията на техния кандидат за президент Ивайло Калфин. Победителите от руското лоби си направиха правилните изводи да продължават в същия дух. Така стигнаха тук и сега до положението да командват парада не откъде да е, а от любимия команден пулт на самия Борисов- медийния, който той сдаде също толкова безславно, както и поста си на върха на държавата.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване