02/27/13 17:56
(http://greentech-bg.net/)

НС с решение потвърди отказа на България да изгражда АЕЦ „Белене“!

734540_10151465655883570_267907932_n

Иво Инджев:

Няколко добри новини долетяха днес от агонизиращото 41-во народно събрание по повод поредното закриване на проекта АЕЦБелене”.

1. След толкова много „първи копки” той пак беше закопан.
2. Парламентарното мнозинство си свърши работата, спазвайки закона да се произнесе в тримесечен срок по въпроса, за което всички сме благодарни.
3. ГЕРБ подкрепи Синята коалиция, инициатор на тези хубави новини, което би трябвало да означава, че най-после надменността на Борисов спрямо автентичната десница в България претърпя някакво развитие- жалко, че това стана „след дъжд” качулка, когато премиерът абдикира заради някакви си качулати провокатори, които му се видяха по-страшни от „Наглите”.

4. Времето до края на това Народно събрание е прекалено малко и няма как ГЕРБ да доведе пак нови инвеститори, както стана последния път, когато АЕЦ „Белене” уж вече беше закрит по волята на същото мнозинство.

Има и не толкова добри новини, уви.

1. Разкопаваният многократно труп на АЕЦ „Белене” упорито не ще да мре от естествена смърт и има лошия навик да възкръсва.
2. Твърдения за „окончателното” погребване на руския Фанкенщайн могат да се окажат за кой ли път преждевременни в случай, че предизвиканото от политическа криза олевяване докара на власт достатъчно голямо за целта БОЛШИНСТВО от депутати на руската пета колона в България.
3. Ако слуховете за „окончателното” зариване на гьола край Белене, както го определи Борисов, се окажат необосновани отново и той пак бъде закачен на системите за вливане на корупционни рубли във вените на местните комисионери, този път може да умре не руският проект, а България.
4. Надеждата у нас не се възражда с новата кончина на АЕЦ „Белене”, защото като нищо може да умре първа- с първите резултати от следващите избори.

Публикувана на 02/27/13 17:56 //feedproxy.google.com/~r/Greentech-bg/~3/lRi-uobrE2k/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване