02/28/13 22:19
(http://ivo.bg/)

Журналистика без зъби-хит на борсата

Поредната телевизионна „водеща” журналистка от една напомпана телевизия била продадена днес на друг балон- на наистина водещата по пазаруване на журналистически наемници ТВ 7.

Трансфер. Като при футболистите.

Спазарилата се водеща лицемерничи, че най-после щяла да си осъществи мечтата да прави истинско предаване ( а дали ще предаде още по-истински и новите си господари, това никой, ама направо всеки знае).

Няма идиот, който да не разбира, че става дума за пари, за поредната покупко-продажност ( случката е типична от години у нас, поради което името и личността не са от значение).

При футболистите обаче е едно, докато при журналистите е същото: отиваш на стадиона пред публиката да риташ ( по кокалчетата) за онзи, който ти плаща повече. Публиката реве „ гоооол”, а спазареният журналист се опитва да се прави на облечен.

На роботърговците, които о(т)глеждат и опипват робите при пазаруването, напомням да внимават при огледа на зъбите:  колкото са по-малко, толкова по-ценен е робът. Не хапе ръката, която го храни. Иначе нека си лае зад оградата и да стряска наивните минувачи покрай борсата на свободното слово, девалвирала като оглозган кокал.

Истинският проблем не е в това, че някой се продава, макар да търгува с общественото доверие. В крайна сметка всеки разполага с тялото си.

Въпросът е, че журналисти лъжат, че не се продават, докато  най-разголено се предлагат. Това е видно и за най-глупавия индивид в увреденото ни от колективистичното мислене т.н. общество. Тази лъжа руши неписания обществен договор, според който публиката разчита лаещите да не са котенца.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване