02/28/13 04:20
(http://socialevo.net/)

Огнян Попов: mStore.bg е онлайн магазин с продукти и услуги на Мобилтел АД

mstore

 

Здравейте, Огнян, моля представете се накратко

Казвам се Огнян Попов, занимавам се сериозно с интернет проекти от 2005 година, когато започнах с блогове на различна тематика. След това работих последователно в Белгия и Холандия за различни дигитални агенции и афилиейт мрежи, а в началото на 2011 реших да се посветя изцяло на това да развия собствен бизнес в България. Заедно с Мартин Попов сме моторът зад няколко фирми за интернет реклама и маркетинг, където в момента работят 25 души. Преди Нова година заедно с двама партньори лансирахме нова компания, Екомерс Тийм. Нейната основна дейност и цел е развиването на иновативни e-commerce сайтове за България и чужбина. Първият проект на Екомерс Тийм е mStore.bg.

 

Какво представлява mStore.bg? Разкажете ни повече за проекта.

mStore.bg е онлайн магазин, който предлага цялата гама от продукти и услуги на Мобилтел АД. Клиентите на сайта могат да поръчат онлайн в няколко лесни стъпки нов мобилен телефон, дигитална телевизия от Мтел, интернет и пакетни услуги. В тясно партньорство с екипа на Мтел успяхме да създадем работеща платформа, която да позволява лесно и бързо всички поръчки да бъдат изпратени на Мтел и в кратък срок доставени на клиента. Разбира се, към това добавяме и намаление от 5% при поръчка онлайн и плащане на цената в брой или една месечна такса при плащане на лизинг като допълнителна причина да поръчат при нас. Надяваме се това да се хареса на потребителите.

 

Защо решихте да пуснете проект като mStore.bg?

Идеята за mStore.bg се роди още преди няколко години, но никога не оставаше време за нейното реализиране. В Холандия имах удоволствието да работя за обслужващата дигитална агенция на Vodafone, The Phone House, и Typhone.nl (сайт, подобен на mStore.bg, който беше продаден за над 20 милиона евро). И трите компании са изключително наясно с онлайн, имат ясна стратегия, работят неуморно в тази посока. С опита, който натрупах там, допълнен с опита на моите колеги от Екомерс тийм, смятаме, че сме в състояние да създадем качествен онлайн проект, който да успее да се наложи. Разбира се, независимо от желанието, което човек има за развитието на даден проект, е важно да има интерес и от потребителите. Според нас удобството на това да пазаруваш онлайн от всяка точка на държавата във всеки един момент е много сериозен плюс не само за mStore.bg, но и за всички други онлайн магазини. Също така ние вярваме, че сме единственият (поправете ме, ако греша) подобен сайт, който предлага закупуването на мобилни телефони с абонамент не само за Мтел, но изобщо за всички оператори (Виваком и Глобул дори нямат собствени онлайн магазини). Потребителите се информират масово и все повече онлайн за това какъв да бъде следващият им телефон. Ние отговаряме на тяхното търсене и им предлагаме една модерна, удобна алтернатива да поръчат лесно онлайн.

 

Как виждате развитието на пазара на онлайн търговия в следващите години и в частност за сектор телеком?

Нашият модел на работа е много популярен, това е т.нар. модел white-label shop. Смятаме, че в България има място за развитие на онлайн търговията по този начин, защото собствениците на магазини имат много слаби познания по онлайн маркетинг, а ние, онлайн маркетинг експертите, не сме силни в дистрибуция, складиране и менажиране на стоки. А когато има win-win ситуация, има и възможности за развитие. Също така се наблюдава навлизане на други източноевропейски компании на пазара ни в сферата на електрониката, модата, домашните потреби. Традиционно силните компании на българския офлайн пазар са много далеч от това да имат ясна и качествена онлайн стратегия (нека не броим създаването на един обикновен онлайн магазин като стратегия или кой знае какъв успех). Това означава, че не само в сферата на телекомите, но и във всички други сектори, има все още много дълъг път да се извърви, за да се стигне до максимално използване на този канал за продажби. Що се отнася до телеком пазара, положението е в полза на Мтел, които са най-иновативни онлайн, от най-дълго време работят по развитието на този канал и са най-напред от всички телекоми. Тук е моментът да изкажа и благодарности към целия им екип, благодарение на който ние бързо и, смея да твърдя, лесно успяхме да създадем mStore.bg. Затова силно вярвам в потенциала на онлайн търговията в България и това, че след 3-5 години ще са видими резултатите от работата ни сега. Когато в повече компании от размерите на Мтел има кадърни хора, както там, които се занимават с онлайн, неизбежно и пазарът ще се развива. Потребителите вече са готови за това да купуват онлайн, с mStore.bg правим първи крачки към тях. Надяваме се и следващите ни проекти да ви допаднат.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване