03/02/13 02:17
(http://socialevo.net/)

Даниела Минковска: да ги науча, че те могат винаги – тук и сега!

Даниела Минковска

Даниела Минковска: да ги науча, че те могат винаги – тук и сега!Продължете изречението “Аз мога – тук и сега, да…”.

в личен план: се справя с всички предизвикателства като майка, съпруга и професионалист
в професионален план: продължавам да се уча и да се развивам в преподавателската и научноизследователска дейност

 

В коя категория сте жури и кои са 3-те най-важни критерия, на които Вие ще държите?

Ще бъда жури в категория „Компютърна презентация”. Оценяването на презентационните умения е комплексна задача, която трудно може да се опише с две думи. Най-важното за една добра презентация е да бъде атрактивна, ясна и покриваща точно целите, за които е предназначена. А като три основни критерия бих посочила: ясно послание, семпли слайдове, подходящо цветово съчетание.

 

Ако с професионалния опит, който вече имате, сега сте участник в състезанието “Аз мога – тук и сега”, на какво бихте заложили най-много в подготовката си?

Труден въпрос, когато си толкова години от другата страна на бариерата! Винаги съм съветвала студентите си преди всичко да не се притесняват. Най-простия подход за подготовка на всяко представяне е: направете презентацията както я чувствате вие самите, спазвайки основните критерии, и я представете на близък, който не е специалист в областта. Ако той разбере посланието, значи всичко е ок.

 

Разкажете нещо интересно за работата си, което да вдъхнови участниците във Вашата категория.

Въпреки че много хора смятат, че преподавателската дейност е скучна и тривиална, мога да кажа, че това не е точно така. Участвала съм в много научни форуми в страната и в чужбина и съм изнасяла много доклади и презентации. Няма да забравя първия такъв форум: чувствах се като на изпит и бях много притеснена. Въпреки това представих презентацията си ясно и уверено и никой не разбра, че това е първият ми форум от такъв ранг. Затова мога да посъветвам участниците: бъдете самоуверени, Вие знаете и можете – тук и сега.

 

А Вас какво Ви вдъхновява тук и сега? 

Вдъхновението е спонтанно. Всичко красиво може да ме накара да се усмихна – от прекрасната усмивка на дъщеря ми, през красивият ден, до добре свършената работа. Всеки път, когато срещна успешно реализирал се в професионалната и обществената сфера мой студент, това е вдъхновение, това е причина да продължавам да обучавам все по-качествено и по-мотивирано следващите студенти. Да ги науча, че те могат винаги – тук и сега!

Аз мога тук и сега

 

Визитка: Даниела Минковска

 Даниела МинковскаДаниела Минковска е преподавател в катедра “Програмиране и компютърни технологии”, факултет “Компютърни системи и управление” в Технически университет – София. Тя е доктор по научна специалност “Автоматизация на области от нематериалната сфера (медицина, просвета, административни дейности и др.)”, в областта на моделиране и автоматизиране на учебния процес – системи за електронно обучение.

Има научни интереси в областите на методология и технология на електронното обучение, мултимедия, системи за оценка в обучението, програмиране и информационни системи. Тя е водещ преподавател на лекции по дисциплините “Информатика”, “Програмиране”, “Информационни технологии”, “Мултимедийни технологии”, “Мултимедийни технологии и програмиране” и “Мултимедийни технологии и виртуална реалност” в бакалавърски и магистърски курсове на ТУ – София.

Има публикувани над 20 научни статии и доклада на национални и международни конференции и в специализирани научни списания. Съавтор в учебник по “Информатика” за висшите учебни заведения и в e-book “Science education in European Schools” за добрите практики на обучение в европейските училища. Владее английски и руски език. Омъжена с едно дете.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване