03/03/13 17:17
(http://ivo.bg/)

Хамелеони с микрофони и злобни ангели лицемерничат солидарно

Двете лица, показвани за две различни ситуации, са нещо типично за българската политическа леващина, която обича да се докарва пред Запада за „социалдемократическа”, но на разни носталгични по комунизма сборища в България се пъчи по познатия ни болшевишки навик. За съжаление нещо подобно прави и журналистиката ни.

Виждал съм днешни видни държачи на микрофон в обкръжението на западни костюмари да се бият в гърдите като първи поборници за западното влияние в България. Същите обаче сега не просто се подмазват на левичарския антизападен екстремизъм, но и се превръщат в негов съучастник с угодническите си интервютата- например с вездесъщия Ангел Славчев, превръщан методично от медиите в едно благо лице на доста озъбени идеи.

Само че същият ли е „везде” този”ангел”, въздигнат на върха на протестите, който се е засилил да ни направи „демократи” по неговия си модел?

Ето ви един пример за двете му лица. В един сайт му избелват едното лице по следния начин:

Публикувано на
22.02.2013 @ 13:50
Поглед.инфо/ Интервю на Драгомира Станоева с Ангел Славчев, едно от лицата на протестите срещу монополите , както и организатор на протестите срещу шистовия газ.

Започва една масова атака срещу всички хора, които са се изправиха срещу статукво. И ще се опитат с всички сили да създадат омраза у хората към тези, които излязоха с лицата си. Това заяви Ангел Славчев, едно от лицата на протестите срещу монополите, във връзка с тиражираната информация, че е член на партия „Българска левица”.

Относно моето участие в младежкото обединение на “Русофили” – миналата година бях поканен от Младежки инициативен комитет “Русофили”, които ме поканиха да стана национален координатор на младежката организация на “Русофили”. Приех, защото за мен русофилството не е това развитие на българо-руските взаимоотношения, аз съм православен християнин и като такъв един от най-близките ми народи – това е руският народ. И пак казвам руският народ, руският човек, този, който ни освободи от османското иго не като руски интереси.”

Отбележете кротката му фразеология за „османското иго”. Защото, когато е откровен и се изразява без задръжки, „ангелите” му са доста по-злобни.

Ето цитат от неговор коментар в рамките на дискусията на в. „Капитал” „за” и „против” паметника на съветската окупация в София.

angel.slavchev
20 яну 2011 11:19
„През тези 45 години сме били с онези, които освободиха България от „османското присъствие“ и Европа от фашистка диктатура.
За първото, признателна България им издигна паметници.
Издигна им и за второто…
Или ще кажете, че Съветската Армия не ни е освободила от фашисткия режим?
Не, сигурно не ни е освободила…
Те са имали ИНТЕРЕСИ в България, която са ОКУПИРАЛИ за 45 години, както преди това изгониха турчулята, пак за собствения си интерес”. ( курсивът е на Ангел Славчев, който храбро подчертава така правота на СССР да окупира България бел. ivo.bg)

Доста по-различно звучи „турчуллята” , както и радостта му от 45 години съветска окупация, която „ангелът” намира са основателна просто защото окупаторите са имали тук”ИНТЕРЕСИ”.
Началниците, които лансират това и други подобни млади лица ни играят стар номер. На обществените дискусии за съдбата на съветския фетиш с размаханото над столицата оръжие от години изпращат именно млади физиономии – невежи младежи, които смятат за свое право да не познават историята, понеже не са я преживели. По този начин, в рамките на левичарската подигравка, по-възрастната страна в спора изпада автоматично в ролята да се оправдава, че е живяла при комунизма, макар и да го е наложила със силата на чуждото оръжие именно завоевателната армия, която без да даде една своя жертва тук, превърна България в жертва на своите ИНТЕРЕСИ.
На тази мимикрия за масова употреба в средствата за масова злоупотреба с наивността на публиката трябва да бъде даден отпор. Ако не искаме наистина да се озовем по концлагерите, в които такива „благи ангели” ни пращаха със своите скандирания на 10 януари 2010 г. на техния контрамитинг срещу митинга ни с искане за демонтиране на главния символ на съветската агресия и българското раболепие пред нея в България.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване