03/06/13 11:35
(http://www.azcheta.com/)

"Стая на приказките" за най-малките читатели в Русе

06В месеца на мартеничките, топовните гърмежи и женските усмивки, ще можем да се насладим и на щастливи детски лица. След изложбите, посветени на Байрон и Жул Верн, русенската библиотека „Любен Каравелов" започва нова кампания, която със сигурност ще даде повод за повече усмивки и потапяне във вълшебния свят на приказките.

Всяка събота от 10.30 ч. в обособената „Стая на приказките" в Детския отдел на русенската библиотека децата ще имат възможност да чуят подходящи за тяхната възраст приказки и стихотворения, прочетени от доброволци. А с тях децата ще имат възможност, не само да се наслаждават на приказките като ги слушат, но и да ги гледат. Така миналата събота доброволката Надире Мехмед пресъздаде пред децата приказката на Братя Грим „Спящата красавица". А след това на маките читатели им беше прожектирано и анимационното филмче „Ну погоди!"

Новата инициатива на библиотеката в Русе - „Стая на приказките" е насочена към малките русенчета на възраст между 2 и 5 години и цели да стимулира ранното детско развитие и да запознае най-малките читатели с очарованието на историите от книжния свят.

През следващата събота, 9 март, от 10.30 ч. ще се проведе поредното четене в „Стаята на приказките", а от 11.00 ч. е прожекцията на анимационния филм „Приключенията на Буратино".

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване