03/08/13 08:00
(http://ruslantrad.com/)

Сирийци избират граждански съвет в провинция Алепо

542685_10151391799288509_1855869508_nНа 4 март, членове на опозицията в Халеб (Алепо) обявиха, че в провинцията е избран граждански съвет. Първите местни избори се проведоха през миналия уикенд в Газиантеп, Турция, поради съображения за безопасност. Комисии от цялата провинция избраха общо 224 представители да гласуват от името на своите райони в продължение на три дни. Халид ал Омар, говорител относно изборите, заяви, че гласуването дава нова надежда за нова организация и създаване на ред, от институция, която да се ползва с доверието на местните.

29-членният съвет, който ще оперира в бунтовническите територии, има незабавен приоритет да възстанови основните услуги, включително електричество, водоснабдяване, хранителните доставки и проблемите около здравеопазването в бунтовническите територии, но финансирането до този момент е ограничено. Съветът се надява, че това ще помогне да се противопостави на популярността на екстремистките групи, които предоставят помощ на засегнати семейства. Моаз ал-Хатиб, президент на Сирийската национална коалиция, главният опозиционен орган, посети провинция Алепо на 3 март в знак на подкрепа, като часове след визитата, кварталите, които той обиколи, бяха жестоко обстрелвани от правителствените сили.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване