03/09/13 06:55
(http://socialevo.net/)

До края на 2013 г. се очакват прозрачни смартфони

До края на 2013 г. се очакват прозрачни смартфони

Видео на прозрачен смартфон прототип поражда надежди, че новата технология ще достигне до нас най-рано края на тази година.

Въпреки, че е популярна концепция във филми, прозрачния смартфон изглеждаше предназначен само за научната фантастика. Но тайванската технологична компания Polytron изглежда са направили истински скок в тези технологии, според доклад от Mobile Geeks.

Концепцията на телефона е мулти-тъч смартфон, който използва Polytron Glass технология – което е по същество молекули на течни кристали в OLED дисплей. Когато е изключен, кристалите имат облачно бял вид, но когато на дисплея е включен, те могат да показват текст и изображения в някои части на екрана, докато в остава прозрачен в другата му част.

Очевидно е, че основните компоненти като батерията, SIM и SD картите не са прозрачни, но както подсказва и видеото, идеята е да са скрити, докато технологиите напреднат до там, че те също да бъдат прозрачни.

основните компоненти като батерията, SIM и SD картите

Докато технологията изглежда е в началните си етапи, Polytron са оптимисти относно прозрачните смартфони. Мениджърът на Polytron Сам Ю заяви, че вече работи с редица големи (макар и анонимни) производителите на мобилни телефони. Ю допълни, че частично прозрачните телефоните са вече на път: “Това ще се случи до края на 2013 г. Повярвай ми.”

http://www.youtube.com/watch?v=tkhWXspmiYE

 

Снимки: Sina.com

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване