03/10/13 02:00
(http://socialevo.net/)

Първият „основен ремонт“ на главното ядро на Facebook – началната страница

Facebook

Първият „основен ремонт“ на главното ядро на Facebook – началната страница

В последната седмица безспорно една от най-обсъжданите и най-популярни теми в средите на социалния маркетинг беше тази за събитието, което се проведе вчера в Менло Парк, щата Калифорния: Първият „основен ремонт“ на главното ядро на Facebook – Началната Страница (News Feed). След редизайна в края на 2011 г. на начина, по който се показва списъкът ни със случки във Facebook (Timeline) това е най-значимата промяна за Facebook след повече от година.

„Началната страница е едно от най-важните неща, които сме изградили.“ - каза по време на конференцията създателят, главен изпълнителен директор и президент на Facebook, Марк Зукърбърг.

Концепцията на новия дизайн на началната страница е намаляване на бъркотията и помагане на потребителите да се фокусират върху истории от хора, за които ги е грижа. Това автоматично води до използването на по-големи снимки, които ще обхващат до 50% от публикациите в News Feed и ще бъдат центрирани като подравняване.

Как ще изглежда визуално като цяло ли? Ето как!

За да не изпуснете всички истории, които искате да видите, към главното меню вдясно са добавени няколко нови секции:
1. Всички приятели – показва всичко, което споделят вашите приятели.
2. Снимки – показват се само снимки от вашите приятели и страници, на които сте последователи.
3. Музика – показва публикации относно музиката, която слушате.
4. Следва – показва последните новини от страници и реални личности, чиито последователи сте.

Най-добрата новина за различните типове бизнес, които имат установено присъствие в социалната мрежа, е именно секцията „Следва“. Ако си задавате въпроса „Защо?“, ето и някои отговори:
Рекламодателите във Facebook автоматично ще се възползват от преимуществото на по-големите размери на снимките към рекламите си. Освен това платените реклами вече разполагат и с ясно открояващ се бутон за скриване на рекламата.
Офертите също ще имат опцията за скриване, ако потребителят не е заинтересован от тях. Ако заявите оферта, отново получавате право на избор – дали да се покаже това ваше действие в началната страница и да споделите с приятели, или не.
Улеснено е отбелязването на места, на които се намирате в даден момент, като при тагване, че се намирате напр. в кварталния хипермаркет, тази активност ще се покаже в началната страница на вашите приятели.

Едни от направените в последно време промени относно страниците на събития във Facebook бяха възможността за добавяне на корица 714х264px и нов линк „Купи билети“ (Използвахте ли го вече? Намирате ли го за полезен?). Сега предстоящите събития ще се показват в началната страница по различен начин за постигане на по-голяма ангажираност на потребителите.

С подобрения дизайн сега Facebook има същия изглед през мобилни устройства, таблети и през браузъра на лаптопа и настолния компютър. Напр. вертикалното меню вляво е достъпно навсякъде, където отидете. В него ще намерите икони за бърз достъп до различно съдържание като списък с приятели, Facebook Messenger, събития, албуми със снимки, бележки, групи и др.

Новият дизайн постепенно ще навлиза през следващите седмици сред потребителите на Facebook в мрежата и тези, които я използват през мобилно устройство. Ако все пак искате да се запознаете по-рано с него, посетете страницата Facebook News Feed и се наредете в списъка с чакащи, като кликнете на бутона най-долу. Разбира се, за притежателите на iPhone и/или iPad промените ще бъдат налични през идните седмици, а тези на Android устройства скоро след това.

Вижте официално видео представяне на новостите около началната страница:

http://www.youtube.com/watch?v=_PW54Sm99ck

Снимка: Facebook

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване