03/10/13 13:49
(http://ivo.bg/)

Църковен дълг на търг

Пловдивският Дядо Ролекс ( както ще бъде запомнен Николай ако не напусне поста си на Пловдивски митрополит), показа още веднъж, че не е в час на този свят.

Самият факт, че му е хрумнало да си продава луксозния аксесоар на търг показва, че наистина си е повярвал, че това е някаква желана ценност от когото и да било. Вместо разкаяние, той демонстрира напън да „блесне” с още нещо нестандартно.

Изявявайки се пореден път като търговец в храма, Дядо Ролекс постъпва точно така, както и близъкия му приятел, директора на ТВ 7 Николай Бареков, за чиято венчавка Николай Пловдивски накара камбаните в Пловдив да бият.

Митрополитът демонстрира самочувствие, подобно на Бареков, убеден, че може да отвърне „достойно” на възмущението от собствените му снимки в интернет, на които се вижда телевизионният водещ да се полива със скъпо шампанско в скъп европейски курорт в скъпа компания. Бареков ехидничеше от екрана, че критиците му не познали с кого се къпе в шампанско. Не бил (пловдивския олигарх) Ветко Арабджиев, а сина на хотелиера, тържествуваше телевизионният директор, размахвайки въпросните снимки.

Така и Дядо Ролекс се има за адски хитър с идеята да направи разпродажба на греховете си, казвайки вчера с широка самодоволна усмивка пред телевизионните камери, че предпочитал да отиде в рая без часовника, отколкото в ада заедно с ролекса. Ха-ха-ха…

Обаче,както се видяло днес в Пловдив, няма желаещи да му купят луксозното нещо. Появили се доста хора, но заради сеира- включително, за да се снимат с белега на позора, който Дядо Ролекс не осъзнава.

Пътят към ада в случая е постлан с неуместно хитруване, представяно като добро намерение. По този начин Дядо Ролекс само затвърждава впечатлението за изкушението от неговия светския рай.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване