03/14/13 19:09
(http://ivo.bg/)

Дучеприказчик

Обади ми се Дучето. Досега не ми беше крещял с човек, който се гордее да бъде разпознаван с прозвището на фашистки диктатор – сблъсквал съм се само с един подобен на фюрер нашенец, който още в битността ми на коментатор на радио „Свободна Европа” през миналото хилядолетие ме ругаеше, че съм си бил изкарвал хляба като на Дунав мост ( а по онова време работеше на нивата на Петьо Блъсков във в. „Монитор”).

Гневът на Димитър Ангелов-Дучето, водач на агитката на ЦСКА,е бил предизвикан от това, че съм му „цапал името”. От което стана ясно, че моята теза за неговата близост с Янко Петров, един от самообявилите се за лидери на протестите в София ( който вече ме призовава във фейсбук да му се извиня и на него за казаните от мен истини ) „цапа името му”. Май Дучето ще трябва да се извинява на своя приятел, че приятелството им, разконспирирано от мен, означава „цапане на името” на Дучето.

Всъщност Дучето ни най-малко не отрече близостта си с Янко Петров. Не отрече и верността на думите ми, че си е тръгнал с него „под ръчичка” след като Петров излиза от президентството след онова несъстояло се връчване на исканията на протестиращите на президента Плевнелиев. С Янко Петров въпросният Дучето си бил просто приятел от агитката на ЦСКА.

След като ми изясни с крясъците факта на своето приятелство с „това момче”, Дучето ме заклейми, че не съм се занимавал с другото момче, с Ангел Славчев. Което ми показа нивото му на осведоменост…

Дучето се осведомил обаче за моите думи по Нова телевизия не просто от една жена, а от жена си, както уточни той. Не беше гледал и слушал. Което си личеше. Защото ме обвини, че съм го свързал с протестите като „собственик” на „мегафони” и „микробуси”.

Всъщност в предаването на Милен Цветков казах истината, че хората с достъп до мегафоните и микробусите, оглавиха протестите. И че микробусът в София е на „една футболна агитка”. В което Дучето разпознава неговата си агитка и себе си лично.

Това му се вижда най-атакуемата точка в моята изява (макар, повтарям, да не съм споменавал точно НЕГОВАТА агитка като собственик на въпросната революционна платформа на колела) . Кле ми се, заклеймява ме.

Да, най-вероятно въпросният микробус едва ли е регистриран официално като собственост на някаква футболна агитка, както твърдяха съпровождащите това возило на февруарската революция граждани. Къде ли обаче са регистрирани самите граждани със страховит вид на тренирани бойци, които винаги съпровождаха този микробус?

За разлика от лидерите на футболните агитки, които поддържат връзки с МВР по известните на всички причини, не разполагам с канали за връзка с тази институция и така да „си проверя информацията” за собствеността на микробуса, както ми нареди Дучето. Но понеже Дучето ме заплаши, че ми дава един ден и ми заяви, че „не се занимава с някой, освен ако някой се занимава с него”, приемам заплахата сериозно дотолкова, доколкото бих искал да попитам в достъпното ми чрез този блог публично пространство:

Чий е микробусът, който ( подобно на апартаментите на един червен президент, получени като подарък) очевидно не е регистриран на името на обидения?

Един президент на държавата вече ме е заплашвал чрез свои подставени лица и си загубих работата преди 7 години. Ще преживея и председател на футболна агитка да ме заплашва без дори да е чул какво точно съм казал.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване