03/14/13 00:00
(http://socialevo.net/)

Каква ще бъде следващата задача на суперкомпютърa Уотсън?

Jeopardy

Каква ще бъде следващата задача на суперкомпютърa Уотсън?

Суперкомпютърът Уотсън ( Watson), създаден като част от серията машини на IBM “Велико умствено предизвикателство” (Great Mind Challenge), продължава своето развитие. Първо, през 2011 г. победи многократните шампиони Кен Дженингс и Брад Рутер в известната американска телевизионна игра “Jeopardy”, която изисква нестандартно мислене, включващо използване на метафори, ирония, гатанки и др. После се оказа, че може да бъде използван за много по-сериозни неща от игрите, а именно в медицината, където помага в диагностицирането на медицински проблеми. 

   

Сега технологичната корпорация се обръща към студентите, за да помогнат в определянето на следващата работа на Уотсън, пишат mashable. Повече от 100 университета от Южна Калифорния се състезават в конкурс, дело на IBM, да подложат суперкомпютъра на предизвикателство в бизнеса и обществото. Разполагали само с 48 часа, за да създадат нова цел за Уотсън, 24 отбора представили бизнес плановете си.

Печелившата идея реализира Уотсън в правните изследвания. С помощта му правните фирми ще могат да спестят много време и пари… А вие къде мислите, че трябва да работи Уотсън?

http://www.youtube.com/watch?v=VjHMYuGkzlU

                                                                                                                                                                                                                                    Снимки: IBM

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване