03/14/13 01:43
(http://socialevo.net/)

Реклама в социалните мрежи и колко харчат големите

stateofSocial

Реклама в социалните мрежи колко харчат големите?

Рекламирането в социалните мрежи е значителен бизнес  -  Facebook, LinkedIn и Twitter общо имат над 5 милиарда долара приходи от реклами за 2012 г. Но докато харченето за реклама в социалните мрежи продължава да се увеличава (81% от рекламните агенции и 75% от рекламодателите са  използвали реклами в социалните мрежи в кампаниите си), продължава да е спорно дали те дават резултат.

Социалните медии са широко приети. Близо 80% от активните интернет потребители посещават социални мрежи и блогове. Поради тази причина компаниите увеличават бюджетите си и използват социалната медия в съчетание с други маркетинг канали. Колко пари са похарчени за социална реклама? Компаниите отбелязват ли значителни резултати? Кои са топ рекламодателите в социалните мрежи?

За 2012 г. Facebook отбелязва приходи от 4.3 милиарда долара, като се включват странични реклами, спонсорирани истории, промотирани постове, спонсорирани приложения, спонсорирани събития. На второ място от социалните мрежи  по приходи от реклама за 2012 се нарежда LinkedIn със сумата от 972 милиона долара. Тази печалба се осъществява чрез страничните реклами, Title Ad и постове за работа. Twitter печели от реклама 288 милиона долара през 2012 чрез промотирани профили, туитове и трендове.

Десетте компании, изхарчили най-много средства за реклама в социалните мрежи, са AT&T Inc. (12.9 млрд. долара), Microsoft (4 млрд. долара), Just Fabulous (3.9 млрд. долара), Disney (3.7 млрд. долара), IAC (3.6 млрд. долара), State Farm (3.5 млрд. долара), Amazon (3.3млрд. долара), Weight Watchers (3.2 млрд. долара), Univ. Technical Institute (3 млрд. долара) и Netflix (3млрд. долара).

Общо десетте компании са изхарчили за реклама в социалните мрежи общо над 44.1 млрд. долара. Как ли е в България? Кои ли са 10-те български компании, които харчат най-много за реклама в социалните мрежи? 

Десетте компании, изхарчили най-много средства за реклама в социалните мрежи

Тук е важно да се отбележи, че 62% от рекламодателите и 70% от рекламните агенции не са сигурни или изобщо не знаят как да установят резултата от рекламите си в социалните мрежи. Това да ви е познато? Защо ли е така?

Тези и други интересни данни могат да бъдат разгледани в пълната инфографика, създадена от специалистите на UberFlip. Eто я и нея: 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване