03/15/13 01:22
(http://socialevo.net/)

Създателят на Android се оттегля от поста си

android-growth

Създателят на Android се оттегля от поста си

Анди Рубин, вицепрезидент на Google и ръководител на проекта Android, се оттегля от заемания пост, съобщи блогът на компанията. Сундар Пичай ще заеме мястото на вицепрезидент. В момента Пичай отговаря за разработката на браузъра Chrome, операционната система Chrome OS и приложенията Google Apps. 

Google придобиха Android през 2005г., като я сложиха в центъра на идеята си за собствена мобилна операционна система. Само за пет години Android се превърна в най-разпространената операционна система за мобилни устройства в САЩ. По данни на Gartner днес Android е абсолютен господар на сцената на мобилния пазар, като почти 70% от умните мобилни устройства в световен мащаб са задвижвани именно от операционна система Android.

Лари Пейдж отчита, че към днешна дата Google имат сключени договори за ползването на Android с повече от 60 разработчика на устройства в световен мащаб, повече от 750 000 000 активации по света и 25 млрд. свалени приложения от Google Play .   

Предполага се, че Рубин ще оглави отдела за разработка на очилата с разширена реалност Google Glass, съобщават от Businessinsider.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване