03/17/13 10:18
(http://milenafuchedjieva.blogspot.com/)

миризма на елит

в четвъртък ще излезе в "уикенд" текст за теди, лишен от гнева и нецензурността на предишните ми постинги за него. 
винаги ще пубилкувам в "уикенд". на времето касиел ноа ашер ме нарече чалга-писателка заради това, че пиша за този вестник, след което като един принципен човек, самата тя прописа за него. "биограф" беше кофти списание, но и това е забравила, гледам че присъства там редовно. парите не миришат, касиел, мирише липсата на принципи. а тя не мирише на teen spirit, а на български интелектуален елит. 
пиша за "уикенд" и защото мои познати известни актьори "не го четат", и ме гледат с крайчеца на окото си затова, че публикувам там. същите тези актьори дават интервюта, както и снимки и лични истории за да се видят на две страници в средата на същия вестник. 
пиша за "уикенд" защото там ме четат стотици хиляди хора. стоте елита на софия са отдавна изчерпани като източник за вдъхновение, те са като стоте гайди, само че по-малко се чуват, слава богу.
в българия двойните стандарти са правило на поведение. вече съм убедена, че едниствените хора тук за които си заслужава усилието и нервите да пишеш публицистика, са обикновените хора, не елита. елитът има нюх само за самия себе си, т.е. към омраза и самоомраза, от него няма какво да се очаква, нито да се научи. обикновените хора обаче имат нужда от повече щедрост и сърце към тях.

Публикувана на 03/17/13 10:18 http://milenafuchedjieva.blogspot.com/2013/03/blog-post_17.html
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване