03/19/13 03:52
(http://socialevo.net/)

Google представи “Talking Shoe” на фестивала SXSW

talkingShoeIframe

Google представи "Talking Shoe" на фестивала SXSW

Независимо дали половината от експерименталните проекти на Google са възвишени опити компанията да промени света, а другата половина – просто шантави идеи, изобретения на Google винаги привличат вниманието. Такъв беше случаят с “Talking shoe“, която корпорацията представи миналата седмица на фестивала SXSW като част от проекта “Art, Copy & Code”, който цели да придаде нови измерения на рекламните послания. Модифицираната обувка е част от висок модел на Adidas, High Tops, и върви с инсталиран микроконтролер, използващ акселерометри, жироскопи, датчици за налягане и микрофон, които предоставят директна обратна връзка на потребителя въз основа на неговото движение през високоговорител, вграден в езика на обувката. Обувката използва данните и след това ги изпраща в приложение на мобилния ви телефон. Тези обувки могат да се превърнат в най-добрия ви приятел или най-големия ви враг, когато става въпрос за упражнения.

Art Copy & Code

Говорещата обувка си има своя самоличност, която е персонализирана чрез поредица от if-and конструкции, и комуникира с вашето Android устройство чрез Bluetooth, информира Slash Gear. Освен със самоличността ви, тя взаимодейства и със социалната мрежа Google+, така че всички ваши приятели могат да видят как се отнасяте към своите обувки и какво обувката казва за вас. Демонстрирана от представител на Google, говорещата обувка насърчава атлетичната дейност. В случай че спрете да се движите, тя ще изрече нещо от сорта на: “Започвам да отглеждам плевели тук.” или ”В случай че си забравил, прави се ляво-дясно, ляво-дясно.”.

Talking ShoeЕкспериментът с обувката е част от начина, по който Google насърчава творчеството и привлича повече млади хора в SXSW, за да предизвика интереса им в областта на компютърните технологии и разработката на софтуер. Продуктът не е предназначен за пазара, за съжаление. Това е вторият по големина и популярност експериментален проект на Google с технология, която може да се носи върху тялото, след култовите очила на компанията.

А с това видео можете да се запознаете с говорещата обувка:

http://www.youtube.com/watch?v=VcaSwxbRkcE

снимки: Art, Copy & Code 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване