03/23/13 08:23
(http://ivo.bg/)

Главният прокурор открил главния враг

В прегледа на днешния български печат колегите от сайта Кафене.нет са обърнали основателно внимание на едно голямо откритие: 80% от разследванията срещу магистрати са образувани срещу неизвестен извършител, разкри вчера главният прокурор Сотир Цацаров, пише „Сега“.

Той открил порочната практика и в случаи, когато досъдебното производство се води срещу известен човек – ръководител на прокуратура или съд. Тогава отново формално се вписвало, че делото е срещу неизвестен извършител. Така се създават зависимости на разследваните. Практиката показва, че същият е случаят и с други разследвани лица. Последният пример е дело срещу висши служители от министерството на земеделието, за които БСП твърди, че са бившият министър и заместничката му, а от прокуратурата отговориха, че е срещу неизвестен извършител. Главният прокурор съобщи още, че е разпоредил цялостна проверка на всички дела за корупция срещу магистрати. Общият им брой е 46, 33 от тях са висящи. Проверката трябва да приключи до края на март, като основната цел е да се види по колко от разследванията са използвани специални разузнавателни средства (СРС) и каква е продължителността на самото дело. До края на май пък трябва да приключи и друга проверка – на делата за корупция по високите етажи на властта, които се наблюдават от Европейската комисия.

В помощ на главния прокурор Цацаров, предоставям собственото си откритие по темата, която, както се вижда не само не е закрита, а е обект на откривателство на самия шеф на държавното обвинение. Защото се оказва, че за моето откритие няма давност близо три години по-късно, както ще се уверите от статията, която припомням.
Злодеят “неизвестен извършител” е обезвреден!
By Иво Инджев ⋅ октомври 21, 2008 ⋅
Имате новина: осъден е един престъпник. Ефективно, бързо, решително,строго, без право на обжалване. Ще лежи при първоначален строг режим.
Не, не се казва Румен Петков, срещу когото уж вече повдигнаха обвинение, но май няма да се стига до дело, а до административна мярка, глоба ( защото, подготвят ни вече за следващата новина другарите правосъдници, Петков има чисто досие, за което впрочем, пак същите са се погрижили да не се замърсява).
Не е и някой от т.н. братя Галеви, срещу които също уж вече се осмелиха да повдигнат обвинение ( досущ като онова срещу Румен Петков).
Нито пък е от братята Маргини, които обикновено са в отпуск по болест от съдебната зала, за да може да си възстановяват разклатеното здраве на футболния селски терен-в държавата, в която справедливостта е маргинализирана до профанизиране, Маргините съд не ги лови.
Заловен е обаче и е смазан с цялата строгост на закона самият враг номер едно на държавата, известният ( вече) извършител 32 годишният Димчо Арнаудов. С това се прекъсва веригата на безпомощността пред това митично чудовище „НЕИЗВЕСТНИЯ ИЗВЪРШИТЕЛ”.
Грабителят Арнаудов задигнал във Варна дъвки, натурални сокове, вафли и други сладки на обща стойност 31 лева. Бил обаче обезвреден, арестуван и осъден светкавично-както вече стана дума на 1 година ефективно, при първоначално строг тъмничен режим и, което е най-важно за обществото-без право на обжалване. И , както си му е редът, извършителят е осъден да плати разноските по делото от 73 лева ( някъде към два пъти и половина над стойността на награбените от него дъвки и вафли). Така му се пада на този звяр-нека го държат на веригата, че да сме спокойни! Като го пуснат, понеже вече ще има мръсно досие, да го издебнат пак и хайде обратно…
С големия успех се похвали пресцентърът на Варненския съд. Новината грабна вниманието на някои будни новинари, тръгна по света. Съобщиха я и колегите от бившата българска секция на Би Би Си в Лондон. Така не само ние, чужденците също ще си отдъхнат и ще видят, че нещата тук се променят в правилна посока.

Честито”!

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване