03/25/13 06:12
(http://socialevo.net/)

Георги Линков – силно вярвам в силата на спонтанното действие

Георги Линков - силно вярвам в силата на спонтанното действие

Георги Линков - силно вярвам в силата на спонтанното действие

Продължете изречението “Аз мога – тук и сега, да…”?

в личен план: се науча да карам самолет

в професионален план: се занимавам с интересни неща

В коя категория сте жури и кои са 3-те най-важни критерия на които Вие ще държите?

Участвам в журито за категория “Редизайн на уеб сайт”. Трите най-важни критерия на които държа са – визуална култура, функционална мисъл и собствен характер

Ако с професионалния опит, който вече имате, сега сте участник в състезанието “Аз мога – тук и сега” на какво бихте заложили най-много в подготовката си?

Уеб дизайнът е интердисциплинарна дейност. Процесът на създаване на един работещ и визуално издържан сайт изисква предварителна подготовка както в техническо, така и в естетическо отношение. В същото време силно вярвам в силата на спонтанното действие. Вероятно най-добри резултати се получават, когато съумеем да ги съчетаем.

Разкажете нещо интересно за работата си, което да вдъхнови участниците във Вашата категория?

Дизайнерската дейност е една от малкото, която позволява на човек да създава на ръба на играта и сериозното. Позволява му хем да мисли мащабно, хем и в детайл. По този начин шансът да останем по-дълго време интересни на себе си, а и за другите, е доста по-голям.

А Вас какво Ви вдъхновява тук и сега?

Природата и мащабните инжинерни суперструктури създадени от хората.

Визитка: Георги Линков

Георги Линков StudioXГеорги е творчески директор и съосновател на Studio XЗанимава се с графичен и уеб дизайн повече от 10 години. Носител e на редица награди за УЕБ дизайн. Има над 30 статии върху проблемите на интерактивния дизайн и потребителското преживяване в специализирани издания. Участвал е в разработката на визуални и УЕБ проекти за едни от най-големите компании в България и чужбина. Харесва симбиозата между естетика и функция. Не харесва клишета.

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване