03/27/13 05:54
(http://socialevo.net/)

Излезе Flipboard 2.0 – красивата революция в четенето и събирането на съдържание

flipboard-magazine-ivan-ralchev

В дните, в които Google обявиха края на Google Reader, Feedly, Flipboard и компания сякаш се събудиха. А Flipboard 2.0 наистина впечатлява. Приложението, което превърна прелистването на списания в приятно занимание за iPhone, iPad и Android устройства създаде нова мания – превърна ни в куратори на съдържание и издатели, ако щете.

Ето така изглежда първото ми списание. Можете да се абонирате за него, ако потърсите “Ivan Ralchev” във Flipboard. А списанието се казва “Amazingly B/W”.

Flipboard 2.0 - красива революция в четенето и събирането на съдържание

Какво е новото във Flipboard 2.0

Вече можем не само да се абонираме за онлайн издания под формата на Flipboard списания, но и да създаваме такива. Всяка форма на съдържание, на която попаднем във Flipboard покрай профилите си в социалните мрежи или абонаментите си, има едно бутонче “+”. Натискайки го, можем да го добавим към своеобразно списание, което след това можем да споделим, като направим публично. Приятно е, че може да се добавя текст към всяка качена снимка или статия. Отделно можем да изберем и кое да е представителното изображение на корицата.

Другата екстра е, че списания можем да правим не само от приложението, засега само за iPhone, iPad и Android, но и от браузъра на компютъра и мобилното си устройство. Вижте как можете да добавите т.нар. “Flip It Bookmarklet”. Хитрото е, че ако използвате Safari под Mac и на своя iPhone с iCloud този bookmarklet отива на всичките ви устройства. Същото се отнася и за Chrome с включена синхронизация. Създаването на Flipboard списания се превръща в детска и изключително забавна игра.

Flipboard са активирали възможността и за коментиране под Flipboard съдържанието. Можем дори да споменем друг потребител на Flipboard.

Вижте представящото видео на Flipboard 2.0 и прочетете повече за новостите в техния блог.

http://www.youtube.com/watch?v=I9dv5QVs2_c

И ако още нямате Flipboard на мобилното си устройство, бързо поправете грешката – iPhone/iPad и Android.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване