03/28/13 18:32
(http://ivo.bg/)

Уотъргей

Аз не знам дали обвиненията на Сергей Станишев за български Уотъргейт с подслушване на политици от 2009 г. насам са основателни, но знам, че се основават на „анонимен подател”. Знам също, че заради въпрос за имотното състояние на партийния ментор на Станишев, президента Георги Първанов, си загубих работата като журналист през 2006 г.

Причината, поради която Първанов ме заклейми поименно с декларация, четена на 8 октомври 2006 г. в централните новини на работното ми място Би Ти Ви без право на отговор, беше именно, че съм задал въпрос, базиран на анонимен подател, според който той притежава подарени от негов спонсор апартаменти.

Явно в България има значение не дали подателят е анонимен, а кой е приносителят на анонимния сигнал. Ако той е политик, издигнат от Първанов, това се приема за легитимна новина, включително от същата Би Ти Ви. Но ако журналист пита –ПИТА а не ТВЪРДИ дори-на основание на анонимен приносител на информацията дали Първанов е получил два мезонета от спонсора си Манджуков, не се намира медия, институция или каквато и да било сила в държавата, която да провери истинността на твърдението. Всички приемат за вярно, че няма такова нещо. Защото така казва Първанов.
Скандалът тук е кас(тр)иран, сведен е до някакъв уотъргей, еднополов брак по сметка за сметка на истината и справедливостта.

Ако питате в каква държава живеем, доказаният днес отговор е: в държавата на параваните за такива като Първанов и неговите протежета.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване