03/31/13 04:00
(http://socialevo.net/)

Как да следим полети онлайн в реално време

Как да следим полети онлайн в реално време

Как да следим полети онлайн в реално време

Случвало ли ви се е да се притеснявате за някой роднина или приятел, когато те летят със самолет? Ако сте от хората, които обичат да имат информация относно всичко, платформите, които ще ви разкрием днес, ще ви допаднат много. В тази статия ще говорим за Flightradar24 и Plane Finder. Това са две онлайн платформи, които проследяват над 90% от полетите в света в реално време.

Flightradar24 и Plane Finder са онлайн платформи, които чрез помощта на GPS навигация следят голяма част от световните полети в реално време. Системата разчита на ADS-B информация, която се подава от самолетите към спътници, а след това към контролни кули. Днес обаче тази информация не е налична само на диспечерите на летищата, но и на всички потребители в интернет. След като влезете в някоя от двете платформи, ще видите голям брой летящи самолети. Важно е да знаете, че по-голямата част от европейските авиолинии разполагат с подобна система, докато в САЩ и останалата част от света нещата не са чак толкова напреднали в тази насока.

Как да следим самолети

Когато влезете в някоя от двете платформи, е добре да въведете номера на полета, който искате да следите. По този начин той ще се визуализира на вашия екран и ще можете да получавате детайлна информация за него. Ако самолетът е оцветен в оранжево, това означава, че информацията идва с малко закъснение. Ако е в червено, информацията е в реално време. Да речем, че вашето дете се прибира от чужбина. Единственото, което трябв да знаете, е номера на полета, за да го намерите по-лесно. В противен случай трябва да го потърсите ръчно. След като той се визуализира, кликнете на самолета и ще получите информация за позицията, скоростта, височината и всичко, свързано с този полет. Потребителите, които разполагат с мобилни устройства, имат възможност да свалят апликациите както на Flightradar24, така и на Plane Finder за iPhone, Android и Windows.

Plane Finder

Снимка: Plane Finder

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване