03/31/13 09:08
(http://nname.org/)

НРБ на КТБ

KTB_Spekulanti

Дори една невзрачно изглеждаща банка, като тази, може да бъде нещо много опасно за цялата държава.

“Капитал” са написали очерк, който хвърля доста светлина върху обществената тайна, че Цветан Василев (ака Борат) е налапал половин България.

Преди 10-тина години е получил няколко стотин милиона от държавни фирми на нисколихвен депозит. Започнал е да ги развърта, като си е отпускал кредити сам на себе си и с ресурса е изкупувал безброй бизнеси, медии и задници на политици. Според слуховете вече държи бТВ и Пиеро 97, изкупени чрез кредити от Краси Гергов.

Текущото му богатство от 9.7 милиарда е около 12% от БВП, което в една бананова република го прави пожизнен цар с право да посочва и отзовава депутати, съдии и правителства. Цветан Василев има само един реален конкурент – мутрогрупировката ТИМ.

Дейността на КТБ е публична тайна, но беше споменавана веднъж-дваж месечно от “Капитал”, което бе достатъчно да вкара Иво Прокопиев в черния списък на Пеевските медии. Сега атаката е фронтална и статиите са изчерпателни, защото е започнала медийна война нещата са май живот и смърт.

От едната страна на фронта е полу-плурализма на “Икономедия”, а от другата да пълния медиен контрол на Василев-Пеевски. Ножът е до кокъла, а кокъла е твоя личен гъз, драги зрителю.

 

Публикувана на 03/31/13 09:08 http://feedproxy.google.com/~r/nname/~3/vSg4IEE41gg/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване