03/31/13 17:24
(http://dzver.com/blog/)

Поуки от Аржентина

Аржентина е особена държава, от която можем да си извадим ценни поуки за собственото ни бъдеще.

Там всички проблеми с безработицата са разрешени с твърда ръка. 7 души бутат използваните колички, вместо 1. 10 души обслужват аптеката, вместо 2. Хотелът ви отпечатва собствен безплатен вестник и поддържа 24 часово денонощно дежурство на рецепцията с 2-ма души. Ако сте безработен и си мечтаете за такава работа, можете да гласувате за текущия популист или социалист, аржентинците са показали, че е осъществимо.

Аржентина показва как работи валутен борд в комплект със лява власт. Доларите ви са добре дошли на фиксиран курс от 5 песо за долар. Песотата от своя страна не се изкупуват обратно. Ако опитате – е, имате си сувенир, може да си купите с него рамка и да си сложите песото вътре. Може да опитате и нелегален ексчейндж, където има известен шанс да получите долар срещу 8 песо.

В Аржентина скъпите ни играчки като смартфони и нови лаптопи почти не съществуват. Има вносно мито от 50%, като бонус към проблемите с обмяната. В хранителен магазин не влязох, но чувам че имало фиксирани цени.

На обществото сякаш така му се струва ОК. Папата е аржентинец, а лошите са англичани, така е редно.

Btw, местните са готини хора.

Публикувана на 03/31/13 17:24 http://dzver.com/blog/?p=2375
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване