04/01/13 06:30
(http://socialevo.net/)

Глобалната антивидео федерация обяви основните си приоритети на действие

Глобалната антивидео федерация обяви основните си приоритети на действие

Глобалната антивидео федерация обяви основните си приоритети на действие

Тъкмо бяхме написали една полезна и пълна със статистики статия за видео маркетинга и прочетохме новината, че Google закрива Youtube. Край на нашите вдъхновения, идеи и проекти! 

В резултат на тази новина, за едно денонощие бе сформирана Глобална антивидео федерация, която ще работи в няколко посоки по приоритети, както следва:

  1. Да докаже на света, че направата на видео е напълно безмислена, защото отнема много време и пари.
  2. Да премахне видеото като инструмент, който многократно засилва продажбите.
  3. Да издаде световна заповед, с която да ограничи участието на предприемачи във видеоклипове: независимо дали става въпрос за образователни поредици или за продуктови представяния.
  4. Да наложи запор на всякакви движещи се образи на екраните, билбордовете, мониторите.
  5. Да елиминира най-силните  онлайн места, на които са се появявали видеа:  социални мрежи, електронни бюлетини, сайтове. 

Въпрос на време е това да се случи. Ще следим събитията, за да видим как. Но знаем, че ще дойде време, когато никога повече няма да видим видео в онлайн пространството, защото от Глобална антивидео федерация счетоха, че опитите на специалистите по комуникации да наложат видеото като маркетингов инструмент е пълен провал. Това е така, защото

се наблюдава рязка смяна в навиците на потребление:

  • Хората предпочитат да четат дълги статии и да вникват в дълбокия им смисъл, вместо да гледат кратки видеа, които да им помогнат в избора на продукт или услуга.
  • Клиентите удължават умишлено времето си за покупка. До сега избираха какво да си купят като отделяха няколко часа, за да гледат видео ревюта. От сега нататък ще отделят между 3-6 седмици, за да обикалят магазините, да оглеждат внимателно всичките продукти, да се запознават с управителите и персонала. След това ще решават на кого и за какво ще се доверят.
  • Спират да препоръчват на приятели. Бутонът „сподели“ няма да бъде актуален, защото повечето хора ще предпочитат да предизвикат приятелите си да отделят нужното време, за да открият най-добрите продукти и услуги за себе си, отколкото да споделят с тях впечатления от продуктите.

Време е да побързате да изключите видеото от своята комуникационна стратегия! Но само днес :) !

Представяте ли си каква щеше да бъде реалността без видео? Ние не можем! Затова ще продължим да пишем за маркетинговите предимства на видеото.  

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване