04/02/13 03:00
(http://socialevo.net/)

Apple търси специалисти в целия свят, за да подобри Maps

applemaps

Apple търси специалисти в целия свят, за да подобри Maps

Мобилното приложение на Apple, Maps, е известно с многото критики от потребители, които са се губили, докато го използват. Спомняте си сигурно и изкривените образи на сгради, сбърканите улици, плуващите във вода мостове и други неприятни за Apple попадения. Недоволните са пострадали от картографските неточности на продукта главно през септември 2012, когато приложението беше пуснато официално с iOS 6.

Компанията обаче работи за подобряването му. Това стана ясно от публикуваната обява за работа на сайта на Apple за мениджъри, специалисти в сферата на картите, за 7 региона и континента по света. Колегите от Digital Trends коментират, че компанията е трябвало да направи това още преди приложението да бъде пуснато. Така със сигурност оплакванията на използващите го щяха да са сведени до минимум.

Според обявата за работа позицията включва главно управлението на екип от специалисти по географски карти, на които е възложена задачата да тестват иновации в сферата, набиране на реални данни, сравнения между информацията от приложението на Apple и тези на конкуренцията, например Google Maps, на локално ниво.

Специалисти се търсят за Северна и Южна Америка, Източна и Западна Европа, Африка, Азия, т.е. за целия свят, като прибавим и обявата за работа на същата позиция за Австралия и Нова Зеландия, която беше публикувана малко преди другите.

Да видим сега дали тази стъпка от страна на Apple и корекциите, които правят в движение, ще върнат потребителите към тяхното навигационно приложение. Ще е особено приятно и ако българин заеме позицията, отредена за Източна Европа. Кандидати?

Снимки: Apple

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване