04/02/13 10:36
(http://ivo.bg/)

Безплатните журналисти дискредитирали платените у нас

Врагът на свободното слово в България е открит- „група български журналисти на свободна практика“! Това е констатацията в декларацията на Българския медиен съюз, който обединява медийни босове и собственици, издирващи вината за дискредитирането на българските медии. Самият термин „дискредитиране“ показва ясно: съюзът не смята, че със свободата на медиите има проблем, а , че той е измислен от едни злодеи и национални предатели.

Така могъщата сила, която набеждава хилавите българските медии ( в които се наливат стотици милиони за обслужване на властта и на икономически лобита, включително на руските монополи), вече е разконспирирана. Най-после!

Отпадна загадката на какво се дължи пропадането на свободата на словото, за което говорят все повече не само международни организациии, но и посланици на съюзнически държави. Нещо повече, „групата български журналисти на свободна практика“, както излиза от вопъла на несменяемите началници, мачкат наред не само горките медии на магнатите Пеевски и майка му Кръстева, на Батков и батко му Тошев, на Венелина Гочева и кака й Шаренкова, но и са разпростряли пипалата си върху държави, в които „българските и румънските граждани са сатанизирани“.

В декларацията се твърди най-сериозно, че в в кампанията по дискредитирането на българските медии ( водена от „групата български журналисти на свободна практика“) са „въвлечени“ посланиците на въпросните чужди държави. Направо звучи като антибългарски, антидържавен международен заговор, организиран и воден от тази всемогъща, но тайнствена група български журналисти на свободна практика.

Има само един малък проблем: защо тези пусти изедници, които мътят водата на идеалните ни медии и дори командват чуждите посланици да участват в заговора, не са посочени поименно? Ето, медийните шефове, застават достойно срещу тази напаст с неопетнените си имена, рискувайки да им намалеят милионите в офшорните сметки, ако мощната група свободно практикуващи се ядоса и реши да им посегне групово или поединично.

Време е за списъци. Народът трябва да знае имената на изедниците, които си позволяват да пишат без пари и по този начин подбиват цената на пазара на несвободната журналистическа практика. Медийният бизнес страда от тази несправедливост- търговийката с влияние, журналистически поръчки и др. подобни продукти на българската медийна индустрия от чисто пазарна, става мръсно позорна. Гадовете от тайнствената група свободни журналисти упорито подкопават ценообразуването на разходите за поддръжката на несвободната журналистика и е крайно време обществеността да заклейми злосторниците, а държавата да защити интересите на платената журналистика с цялата строгост на беззаконието, на което е способна( както се вижда от толерирането на картели в медийния бизнес например).

В декларацията на Българския медиен съюз дори се призовава жертвоготовно началниците да развържат още повече кесиите, като раздадат съответна порция награди на заслужилите платени журналисти. Те може да са платени, но няма да откажат допълнителна порция, за да натрият носовете на самозабравилите се безплатно практикуващи.

Съд трябва за виновните- Народен, че и Международен дори. Само че как да стане, като пустите престъпници не са посочени поименно, за да се ориентират прокурорите?

Ей, страшно нещо се оказа тази група граждани за „чорбаджии и турци ( от империята на депутата от ДПС Пеевски например)“, както би казал писателят на свободна практика, ако трябваше да пише днес „Индже войвода“.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване