04/03/13 05:54
(http://www.azcheta.com/)

Литературна рок група пуска дебютен сингъл

LaText

Чували ли сте за животното „литературна рок група“? Не? И ние не бяхме чували, но скоро попаднахме на LaText, които направо ни изпълниха зажаднелите за хубав рок и хубава литература душици. Те дори са готови с дебютния си сингъл „Любовна херостратегия“ и ще го представят на 4 април от 20 ч. в софийския клуб Maze (ул. „Христо Белчев“ №1) на специален концерт по повод първата си годишнина.

Концертите на LaText са Spoken Word пърформанси, в които стиховете са част от композициите. В групата са Елена Пенева (вокал, синтезатор), Петър Чухов (поезия, глас, китара), Иван С. Вълев (бас, глас) и Гриша Маникатов (барабани).

Заедно с тях на сцената за представянето на новата песен ще бъдат поетите Емануил А. Видински, Камелия Спасова и Иван Ланджев, китаристът Георги Георгиев от група „Остава“, както и румънският поет и пърформър Петер Шрагер. Освен „Любовна херостратегия“ ще прозвучат и най-новите композиции на четворката - „Офталмология на отсъствието“ и „Париж“, както и вече познатият им репертоар, но в нови аранжименти.

До момента LaText има доста на брой самостоятелни концерти, както и участия на различни като профил и съдържание фестивали - пловдивския „Улица Отец Паисий“, „Седмици на четенето“ в София, Малък сезон на ТР „Сфумато“, „София диша“, „София: Поетики“, „Поетични струни“ в Харманли и на фестивала „Улица Нов Живот – 20 години след Димитър Воев“.

И за да започнете деня си с нещо наистина свежо, предлагаме ви да изслушате „Любовна херостратегия“, а дори можете и да си потанцувате!

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване