04/04/13 03:32
(http://socialevo.net/)

Разбрахте ли вече за Windows Blue?

rsz_microsoft_windows_blue_logo

Разбрахте ли вече за Windows Blue?

Наскоро излезе новината  за новата версия на Windows. Тя не е Windows 9, а по-скоро подобрение, актуализация на Windows 8. Очаква се премиерата да се реализира до края на 2013 година. Името “Blue” е само временно, финалният продукт ще бъде под друго название. С Windows Blue потребителите ще могат да работят едновременно с няколко приложения на екрана. Ще могат да виждат два отворени раздела в браузъра по едно и също време. Освен това ще идва с подобрения Internet Explorer 11.

 

Какво е новото?

Windows Blue ще разполага с по-малки плочки в Start екрана. Windows 8 предлага само два размера на плочките в Start екрана – голям квадрат и правоъгълник, който е два пъти по-голям. С Windows Blue изглежда ще могат да се използват по-малки плочки с размер една четвърт от стандартните квадрати. Това ще е от много голяма полза на хората, които работят с множество плочки и ги организират в групи.

Ще има разширение на тъч функционалностите.  Детайлните рисунки и чертежи вече няма да са проблем. С нови жестове ще се активират списъците от приложения, разположени в нов интерфейс. Очакват ни и няколко нови приложения, които ще се присъединят към вече съществуващите Mail, People, Calendar, News и др. Новите са Alarm, Sound Recorder и Calculator.

Snapping е терминът, който се използва за изобразяването едновременно на повече от едно активно приложение на екрана – нещо, което все още не е възможно дори и на iPad. Въпреки че го има и в Windows 8, там то не е толкова добре измислено. В Blue ще е възможно второто приложение да заема точно половината от екрана, да се показват четири активни приложения във вертикални четвъртини, както и редица опции в тази връзка. Повече детайли вероятно ще има на конференцията на Microsoft Build 2013, пишат CNET. Тя ще се проведе между 26 и 28 юни.

В последните няколко дни според Windows9Beta изтича не само информация, но и ранна версия на Windows Blue, която позволява на потребителите да изпробват първия голям ъпдейт на Windows 8 по-рано от очакваното. Не е изключено обаче да има бъгове. Разбира се, по-добрият вариант е да се изчака до излизането на финалната версия.

Появи се и клипче в YouTube, което разкрива интересни подробности за стартовия екран и предварително инсталираните приложения на Windows Blue. Ще ми бъде интересно да прочета и вашето мнение за предстоящата нова версия.

http://www.youtube.com/watch?v=WkNGkGeDd3c

Снимки: Readwrite

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване