04/06/13 08:07
(http://vasvalch.com/)

Лично за Ratio

Пиша този пост в момента, когато закупените билети за априлското издание на Ratio наброяват съдбоносното число 42. И този път, вместо да ви занимавам с моите тийнейджърски неволи, ще ви разкажа какво се случва сега.

Сега съм доволна. Първо, доволна съм, че повтаряме нещо адски интересно и полезно за хората. Второ, доволна съм, че благодарение на няколко компании няма да минаваме на студентска диета от гевреци, за да изплатим организацията и на това Ratio – противно на очакванията, на фирмите им е интересно да спонсорират научни събития, стига те да са организирани добре. Не на последно място, доволна съм, че покрай това издание се запознах с още интересни и ентусиазирани хора и направихме много готини неща за популяризиране на събитието (за любовната ми връзка с креативния екип на Ogilvy ще пиша отделно).

За пропусналите: Ratio е едно от онези неща, за които ти става много тъпо, когато обясняваш на други. Правим го без идея за печалба (и с напълно реална опасност да осъмнем в дългове), няма общо със стандартната ми работа, нито пък някой би ме наел на висок мениджърски пост с тлъста заплата, защото го организирам. Накратко, отговорът на въпроса “Добре де, ама защо се занимаваш?” е объркан и реално се свежда основно до “Защото някой ден ще е полезно за хората.”

Става дума за събитие за наука, което освен да е полезно, трябва да е интересно, увличащо и максимално достъпно. Нещо като час по физика, в който не ви замерят с термини, а ви показват роботи. Избираме хора, които да разкажат повече за своята научна сфера на разбираем за всеки език и по любопитен начин. Този път твърдо съм решила да не ви разказвам подробно какво ще слушаме на Ratio, кои са лекторите и т.н. – вярвам, че сега прилежно ще цъкнете линка, ще разгледате информацията на сайта, подредена и оформена от ju, после или ще си сложите reminder за 27 април, или пък директно ще си купите билет сега, за да не следите събитието от птичи поглед.

Разбира се, за да получавате пълния Ratio-експириънс, ще ви препоръчам да Like-нете страницата във Facebook и да ни следите и там. Стараем се да пускаме интересни неща и да сме преобладаващо точни от фактологична гледна точка.

Очаквам да се видим на 27 април между 14 и 20 в Младежки театър. Ще ме познаете – аз ще съм видимо притеснената девойка, на която очевидно не й е удобно да тича от апаратната до сцената с пола и токчета :)

Ratio популярна наука Ratio популярна наука

Постът Лично за Ratio е публикуван в Васи ли?!. Ако искате да получавате повече съдържание от блога, абонирайте се за нюзлетъра.

Публикувана на 04/06/13 08:07 http://feedproxy.google.com/~r/vasvalch/feed/~3/N9gC3PbpjZI/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване