04/08/13 11:14
(http://ivo.bg/)

Опера за три галоша

Забавна опера се завихри около скритата камера на Нова телевизия, която показа кухнята на далаверата с купуването на гласове с главни готвачи Емил Димитров( доскоро всесилен депутат от ГЕРБ), лидера на ВМРО Красимир Каракачанов и футболния деец Димитър Ангелов-Дучето.

Смешното е, че участниците в сценката се опитват да се измъкнат от „кочината”, в която са попаднали, но техният приятел Дучето ги дърпа обратно там. Каракачанов например твърди пред медиите, че „случайно минавал”, за да поздрави точно в този хотел участниците в „семинара”. Дучето обаче държи да съобщи, че лично го е поканил.

С бившия лидер на агитката на ЦСКА няма да се занимавам- той самият ме заплаши, че можело да се занимае с мен, когато го споменах като приятел на един от самообявилите се лидери на протестите в София и за целта ми накрещя по телефона, а след това отиде в Нова телевизия да ме замеря с пошли намеци, според които съм бил „абортирал от Съветския съюз и от американците”. С такъв като този, когато се сбориш, наистина се цапаш- макар пледоарията му срещу моя милост беше именно с акцент, че съм „цапал името му” (подразбира се- чисто, като кладенчова вода), защото съм разкрил връзката му с въпросния протестиращ Янко Петров.

И все пак е емблематично как Дучето, заявявайки гръмко при скандала с моя милост, че не се бил занимавал с политика, сега, хванат на ”местопрестъплението” ( а дали то е такова без кавички, други трябва да кажат), вече твърди нещо съвсем различно: „така правят всички, които се занимават с политика”!

Ето тук е заровено кучето, разровено от Дучето: за кокала битката се води в политиката у нас нечестно и престъпно дори, но това се приема за нормално. До такава степен, че чак служи като гордо оправдание на извършителя, уличен с доказателства.

Не случайно в книгата си „Президент на РъБъ” цитирам на финала мисълта на Толстой, че от всички злини най-голямата е изразът „така правят всички”. Но какъв ти Толстой, каква ти мъдрост! Тук тече поредният сезон на веселата моцартова опера Cosi fan tutte „Така правят всички (жени)”. А либретото го пишат почитателите с манталитета на „веселяка” Мусолини и това не притеснява никого. Защото всички, от които се очаква да притеснят подобни дейци на опорочаването на самия смисъл на демокрацията, правят така, че тази опера да не слиза от сцената, на която ролите са раздадени не според гласовите данни на артистите, а според гласовете, които могат да купят зад кулисите.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване