04/09/13 09:23
(http://www.azcheta.com/)

Над 1000 деца ще определят любимата детска книга на 2012

Над 1000 деца по всяка вероятност ще определят най-харесваните детски книги у нас за наградата „Бисерче вълшебно“. Само седмица преди края на гласуването вече са се включили 900 деца, а вотът продължава до 15 април онлайн на biserche.com.

Малчуганите избират между 65 заглавия от списъка с детска художествена литература, издадена на български език през 2012 г., като правят своя избор за най-добра детска книга в една от възрастовите категории – „Млади читатели“ (7–10 г.) и „Запалени читатели“ (11–14 г).

„Националната годишна награда „Бисерче вълшебно“ е необходимо условие за насърчаването на четенето сред децата. Чрез нея даваме възможност на младите читатели да покажат, че имат мнение и да подкрепят своята любима книга“, споделя Валентина Стоева, главен редактор на сайта „Детски книги“, който координира надпреварата.

Освен чисто състезателната част, конкурсът има и друга, не по-малко важна цел - да представи на възрастните новата литература за деца, издадена през предходната календарна година и съвпадаща с интересите на съвременните деца. „Възрастните трябва да осъзнаят, че децата имат свой собствен вкус и искат да четат подходящи за него книги. Само тогава ще съумеем да срещнем децата с книгите и да излезем от челните места в класациите по неграмотност сред подрастващите“, казва Стоева.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване