04/10/13 01:05
(http://socialevo.net/)

Google сборват Apple на тяхна територия с Chrome за iOS

Google сборват Apple на тяхна територия с Chrome за iOS

Google сборват Apple на тяхна територия с Chrome за iOS

Както Патрик Гибсън, един от хората, работили върху Apple-ския iPad, отбеляза преди няколко месеца, овощната компания има проблем – Google задобряват в дизайна по-бързо, отколкото Apple в разработката на своите услуги и приложения, разчитащи на интернет. И Maps е чудесен пример за това. Преди няколко часа си инсталирах новата версия на Chrome за iOS – 26. И двете нововъведения изпреварват леко Apple, при това на тяхна територия.

Първото е браузването на цял екран на iPhone и iPod touch. Safari също го може, когато устройството е в хоризонтален режим. Натиска се един бутон и лентата с адреса изчезва. При Chrome решението е много по-практично. Когато мръднеш надолу, лентата изчезва. Когато върнеш леко нагоре, се показва. В това много ми напомни на приложението на Pinterest. Браво, Google! И в комбинация с удобното споделяне не само във Facebook и Twitter, но и в Google+, печелите още повече фенове.

Второто интересно нещо е принтирането през мобилния браузър. Да, това го може и Safari, но само ако принтерът поддържа AirPrint и е в същата безжична мрежа, в която се намира твоят iPhone, iPod touch или iPad. Облачният Cloud Print на Google не признава такива ограничения. Можеш да настроиш всеки принтер за принтиране от облака. И дори и да не си си вкъщи, пак можеш да принтираш на домашния принтер. Можеш и да запиш страницата, която искаш да принтираш, като PDF на Google Drive. Остава и сайтът да е добронамерен към функцията за принтиране, разбира се.

Още една причина очакванията от iOS7 да са наистина високи. Напоследък оставаме с впечатлението, че Apple изостават в конкуренцията за мобилното ни внимание, че и доверие.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване