04/10/13 21:37
(http://ivo.bg/)

В крак с вимето

Азбучна истина е: когато една редакция публикува неподписана статия на челото си това означава, че тя отразява позицията на редакцията.
Дори и да не знаят това от сайта на Бареков BNews, ефектът от статията им е такъв.
Понеже този сайт, поверен на този директор, е огледало на инструкциите на Цветанов ( докладвал днес в Брюксел версията си по темата), не е безинтересно да се види, че гузният Бареков е променил радикално позицията си спрямо юни миналата година, когато се пречеше с близостта си с режима на Башар Асад в Сирия, излъчвайки от Дамаск неговата пропаганда.
Припомням скандала ( преминал без скандал в българската медийна публичност) с изпращането на екип на ТВ 7 в началото на юни миналата година на гости на режима в Дамаск, откъдето близо седмица предаваше версията на Башар Асад за събитията без капка опониране. След това същият екип беше заведен, обгрижван и ръководен в Ливан от откровено близкия до Хизбуллах ( Техеран и Дамаск, закриляни от Москва) български гражданин от палестински произход Мохд Абуаси . От тази държава, в която Хизбуллах е управляваща партия, както и от студиото на телевизията на тази партия „Ал Манар”, екипът на ТВ 7 се превърна в трибуна на Хизбуллах под формата на интервюта и репортажи. Предаваше послания на бойкотираната в демократичния свят хомейнистка милиция, която сега BNnews се „досети” току-що да определи като терористична в редакционната си статия.
Бареков и компания може да са всякакви, срещу облаги някакви, но българската държава явно продължава да е никаква, щом е възможно никой да не е „забелязал” абсурдът партийният телевизионен канал на ГЕРБ да прави по онзи корупционен начин през онзи юни някаква частна пропаганда на гърба на България, която официално беше прогонила посланика на Сирия. Броени дни по-късно точно същият български канал въпреки това канализира за българската аудитория посланията на Башар Асад от Дамаск.
Запознайте се сега как- все едно, че нищо не е било- BNews се „бори” вече с Хизбуллах, която наистина е сред ключовите крепители на самия сирийска режим ( според западни медии на страната на Асад в Сирия се бият 50 000 бойци от ливанската Хизбуллах).
Нека онези, които са пропуснали да „забележат” сирийския сериал на ТВ 7 от юни 2012 г. , излъчван от Дамаск и коментиран от София, да го изгледат.
Ако от ТВ 7 имат нахалството да кажат, че нещо греша, да бъдат така добри да ме оборят с документалните репортажи на репортерката си Диляна Гайтанджиева- прегърната от режима в Дамаск- и с тъпия възторг от тях, подгряван от страна на самия Бареков от студиото му ( който възхваляваше „подвига” на репортерката си със суперлативи, неадекватни обобщения за „липсата на гражданска война” и т.н.)
Впрочем, публикацията в BNews е очевиден превод от чужд източник, но поради лошия навик на плагиатстващите в България, които нямат навика да се позовават, имаме всички основания да я смятаме за „припозната” като „своя” от онези, които я публикуват без да цитират източника. ( ivo.bg)

сряда, 10 апр 2013 г.
Ислямска заплаха
Хизбулла – терористи и в Арабския свят
BNews.bg

Бахрейн стана първата арабска страна, включила Хизбулла в списъка с терористични организациии.
Предполагаемата подкрепа и обучение на радикални шиитски групи срещу Бахрейн бе основната причина за това действие. Кабинетът в Бахрейн натовари министерствата на вътрешните и външните работи с изпълнение на решението.
Припомняме, че на 27 март парламентът в страната гласува това решение.
“Тази мярка е за защита на сигурността и стабилността на Бахрейн от заплахите на Хизбулла”, заяви бахрейнският депутат Адил ал-Асуми.
“Има доказателства, че Хизбулла подстрекава към насилие срещу правителството в Бахрейн”,
добавя още Асуми.
В страната има шиитско мнозинство, но е управлявана от сунитска монархия. “Разузнаването е събрало информация от дезертирали сирийски войници, обучавали в миналото воини в Бахрейн с подкрепата на Хизбулла и с цел извършване на терористични операции в страната”, сподели Асуми.
Режимът в Дамаск отдавна се ползва с подкрепата на регионалните си съюзници Хизбулла и Иран, които са врагове на Манама.
В Европа само Холандия е обявила Хизбула за терористична група,
а Великобритания добави в черния списък военното крило на ливанската партия.
САЩ, Канада и Израел отдавна са включили организацията в черния списък на терористични организации, замразили са банковите ѝ сметки, а нейни членове за под наблюдение.
По-рано тази година България посочи, че двама мъже, свързани с Хизбулла, са замесени в атентата на летище Сарафово. Обвинението накара САЩ и Израел за пореден път да отправят призив към ЕС и да настояват ливанската организация да бъде обявена за терористична група.

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване