04/12/13 09:07
(http://www.azcheta.com/)

Таблетите изпреварват е-четците

За пръв път мултифункционалните таблети изпреварват е-четците като предпочитано устройство за четене на електронни книги. Това показва последното издание на проучването на Book Industry Study Group (BISG) за отношението на потребителите към четенето на е-книги, съобщава Publishers’ Weekly.

Резултатите сочат, че 44% от читателите на е-книги предпочитат таблет, сравнено с 37% при проучването през август 2012 г. В същото време процентът на тези, които предпочитат електронния четец, е спаднал от 49% на 42%. 

От BISG смятат, че тази тенденция ще се запази, тъй като делът на читателите, които възнамеряват да си купят е-четец, е спаднал преч последната година. За сметка на това делът на тези с намерения за купуване на таблет е останал непроменен - около 37%.

„Преминаването към таблети стана много бързо, подобно на толкова други промени в потреблението на е-книги”, пояснява зам.-изпълнителният директор на компанията Анджела Боул. „Текущото проучване дава възможност на компаниите в книжния бизнес да изпреварват тенденциите още при появата им”, допълва тя.

Изследването на потребителското отношение към четенето на е-книги се провежда текущо от ноември 2009 г. и обхваща навиците и предпочитанията на читатели на печатни книги, които са закупили е-книга или е-четец през последната година. Цитираното последно проучване на BISG е проведено в периода 6-21 февруари 2013 г. сред 1014 потребители на е-книги.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване