04/16/13 14:05
(http://www.azcheta.com/)

Книжен вторник

Вторник, малко преди края на работния ден - време е да подредим програмата за вечерта.

Точно в 18 ч. в залата на книжарница „Верен” (пл. Славейков №1) от издателство „Критика и хуманизъм” очакват да се включите в разговора за микро- и макро-, така, както го инициира философски Петър Горанов, преподавател по етика в Софийски университет. Той ще представи и своите съзерцателни есета от книгата „Нищо особено”.

Със същия начален час - 18 часа в Унгарски културен институт е и премиерата на книгата на Стоян Гяуров „Платон, прасето и последният буржоа” (Изд. Ерго, София, 2012). Сборникът е събрал най-доброто от дългогодишната работа на Гяуров като журналист в „Дойче Веле” и автор на културното предаване „Апострофи”, а няколко думи за книгата ще каже и критикът Йордан Ефтимов.

От 18.30 ч. в Barista (ул. Бачо Киро 26-30) e представянето на „Заекът и неговата мечта” на поетесата Мария Донева. Издателите от „Жанет 45” обещават специално за събитието Заекът и Мария да пристигнат чак от Стара Загора, за да разкажат „Колко е лесно да бъдат честити зайците, щом им се сбъднат мечтите!”.

Точно в 19.00 ч. в betahaus започва премиерата на "Апарат", антиконсумеристкия роман Васил Георгиев. Програмата изглежда проста: 1) Думи (Стефан Иванов), 2) Роман (Васил Георгиев) и 3) Звук (Koka MassJazz). Промотирането на романа вече започна с идейна герила кампания в София, така че определено очакваме изненади.

aparat-pokana

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване